Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η ΖΩΣΑ ΠΙΣΤΗ!ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ





Πιστεύω πως τα λόγια είναι φτωχά όταν πρέπει να περιγράψουν ένα τέτοιο γεγονός. Οι φωτογραφίες του γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού μιλούν από μόνες τους. Ο γέροντας εκοιμήθη τα χαράματα στις 1.7.2009 καταπονημένος σωματικά από μία λοίμωξη.
 Πριν αφήσει την μακάρια ψυχή του στα χέρια του δημιουργού έκανε τον σταυρό του και παρέδωσε το πνεύμα του. Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη λίγα λεπτά μετά την εκδημία του. Μετά από την είδηση της κοίμησής του σύσσωμη η μοναστική αδελφότητα της Ιεράς μονής Βατοπαιδίου, καθώς και οι επισκέπτες της μονής, συγκεντρώθηκαν στο κελί του μοναχού Ιωσήφ για να ετοιμάσουν το σώμα του για την κηδεία του. Τότε έγινε κάτι το πραγματικά θαυμαστό. Ο γέροντας αν και νεκρός εδώ και 45 λεπτά χαμογέλασε και το χαμόγελό του αποτυπώθηκε στο πρόσωπό του με τόση ουράνια γαλήνη που φαίνεται στις επόμενες δύο φωτογραφίες.

Ο μοναχός Ιωσήφ θεωρείται από τους τελευταίους αγίους του αγίου όρους. Είχε το διορατικό χάρισμα και ολόκληρος ο βίος του χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη αγάπη του προς τον Θεό και τον άνθρωπο. Γεννήθηκε το 1920 στην Κύπρο και μόνασε σε μικρή ηλικία. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν πραγματικό ζηλωτή της πίστης και ένθερμο υποστηρικτή της αγάπης.

Ιωάννης Καρυοφυλάκης. 

Σημ: Οι φωτογραφίες είναι από το http://vatopaidi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου