Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs Unmanned Aircraft Vehicle System) εξετάζει η Εθνική Φρουρά

Την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs Unmanned Aircraft Vehicle System) εξετάζει η Εθνική Φρουρά. Σχετική μελέτη φαίνεται να έχει γίνει από επιτελείς του ΓΕΕΦ και εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Άμυνας για ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς με σύγχρονα, αλλά φθηνά οπλικά συστήματα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το κόστος αγοράς για προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δεν θεωρείται απαγορευτικό για τον συγκεκριμένο τύπο, που πληροί τις προδιαγραφές που τέθηκαν από το ΓΕΕΦ.

Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα κόστος που θα κυμανθεί από €500.000 μέχρι €1.500.000 για κάθε αεροσκάφος. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο σταθμός εκτόξευσης καθώς και ο σταθμός διοίκησης του αεροσκάφους. 

Τα UAVs είναι μικρά αεροπλάνα, μη επανδρωμένα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να πετούν σε συγκεκριμένη ακτίνα . Αποτελούν την πιο διαδεδομένη μέθοδο επιτήρησης, δύσβατων και απομακρυσμένων περιοχών.

Όσον αφορά τα δεδομένα της Κύπρου, ενδεχόμενη απόκτησή τους θα αναβαθμίσει σημαντικά τα μέσα που θα διατίθενται για επιτήρηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όσο και της γραμμής κατάπαυσης του πυρός. 

Έχουν επίσης τη δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών ή ακόμη και ζωντανής εικόνας από περιοχές που «σκανάρει» από αέρος. Τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα δύνανται υπό προϋποθέσεις να φέρουν και οπλισμό.

Ωστόσο, στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας για το 2014 δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι. Κάτι τέτοιο καταδεικνύει πως οι όποιες ενέργειες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται σε διερευνητικό στάδιο. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου