Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Θέλουν να περνάνε τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ως φυσικά!

Ισχυρότατες ομάδες υπέρ των συμφερόντων μεγάλων αγροτικών εταιρειών και εταιρειών βιοτεχνολογίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι «ενώνουν τις δυνάμεις τους» για να προωθήσουν την εθελοντική και όχι νομικά υποχρεωτική αναγραφή των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στις ετικέτες των προϊόντων τροφίμων και ποτών.

Με αυτή τους την πράξη, επιχειρούν να αποτρέψουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προσπαθούν να καταστήσουν υποχρεωτική την αναγραφή/σήμανση των τροφίμων ως γενετικά τροποποιημένων ή μη.

Ο Συνασπισμός για τα «Ασφαλή και Οικονομικώς Προσιτά Τρόφιμα» αποτελείται από 29 μεγάλες εμπορικές ενώσεις που σχεδιάζουν εκστρατείες για την προώθηση της υιοθεσίας ενός εθνικού προτύπου που θα επιτρέπει στους παραγωγούς να προβαίνουν στην εθελοντική αναγραφή ενός τροφίμου ή ποτού ως κατασκευασμένου από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς – ΓΤΟ.

Τα τελευταία χρόνια, ψηφοφόροι σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Washington κατάφεραν να υπερνικήσουν (έστω και με μικρή διαφορά) σε δημοψηφίσματα που είχαν ως βασικό αίτημα την υποχρεωτική επισήμανση των ΓΤΟ. Αυτό επετεύχθη μέσω πανάκριβων εκστρατειών προώθησης και επηρεασμού των ψηφοφόρων που χρηματοδοτήθηκαν από τον Συνασπισμό για τα «Ασφαλή και Οικονομικώς Προσιτά Τρόφιμα» .

Η Ομάδα προώθησης των συμφερόντων των βιοτεχνολογικών εταιριών – κολοσσών αναφέρει ότι επιθυμεί να καταστήσει ικανό τον Φορέα Ελέγχου Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α «να καθιερώσει ομοσπονδιακά πρότυπα για τις εταιρείες που επιθυμούν να επισημάνουν εθελοντικά τα προϊόντα τους για την απουσία ή/και παρουσία ΓΤΟ».

Επιπρόσθετα, ο Συνασπισμός προτείνει προς τον FDA να προχωρά σε υποχρεωτική επισήμανση των τροφίμων που περιέχουν συστατικά ΓΤΟ που ο Φορέας κρίνει ως «υγιεινά, ασφαλή και διατροφικά ωφέλιμα»…

Κανένα τρόφιμο ή ποτό που περιέχει, όμως, συστατικά ΓΤΟ δεν μπορεί να κριθεί ως «υγιεινό, ασφαλές ή/και διατροφικά ωφέλιμο».. Ο Συνασπισμός των Εταιρειών προτείνει επίσης στον FDA να ορίζει ως «φυσικά» ορισμένα προϊόντα ακόμη και εάν αυτά περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς..

Ο απόλυτος παραλογισμός, ή το χρήμα υπεράνω όλων, ακόμη και της υγείας των καταναλωτών ολόκληρου του κόσμου; Μάλλον, δυστυχώς, το δεύτερο..

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου