Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Καθημερινές τροφές που μπορεί να βοηθήσουν τη δημιουργία καρκίνου

Η διατροφή μας περιλαμβάνει χιλιάδες διαφορετικά θρεπτικά συστατικά και χημικές ουσίες. Μερικά από αυτά έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ άλλα έχει αποδειχθεί πως αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύπους καρκίνου. Έτσι, η μελέτη των επιδράσεων της διατροφής σε καθέναν από αυτούς αποδεικνύεται εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία.

Οι επιστημονικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα έχουν υποδείξει ορισμένες τροφές που συμβάλλουν στην εκδήλωση του καρκίνου.

1. Αλκοόλ
Περίπου το 4% όλων των καρκίνων συνδέεται άμεσα με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Ο καρκίνος του στόματος, ο καρκίνος του ήπατος, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του εντέρου και ο καρκίνος στο λαιμό είναι μερικοί από αυτούς. Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ –ένα με δύο ποτήρια την ημέρα– αυξάνει τον κίνδυνο.

2. Κόκκινο κρέας και αλλαντικά
Ο καρκίνος του στομάχου και ο καρκίνος του εντέρου εκδηλώνονται συχνότερα σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος ή επεξεργασμένου κρέατος. Ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Όταν το κρέας και τα αλλαντικά μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, απελευθερώνονται καρκινογόνα χημικά. Αυτά τα χημικά προκαλούν βλάβες στα κύτταρα κι έτσι είναι πιο πιθανό να μεταβληθούν σε καρκινικά κύτταρα.

3. Τηγανητές πατάτες και πατατάκια
Οι μεγάλες ποσότητες μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ακρυλαμίδιο  –βρίσκεται σε αρτοσκευάσματα και τηγανητά– προκαλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα και μπορεί να πυροδοτήσει τον καρκίνο. Το χημικό αυτό παράγεται όταν οι τροφές με πολλούς υδατάνθρακες –όπως οι πατάτες, το ρύζι και τα δημητριακά– τηγανίζονται ή ψήνονται.

4. Αλάτι
Η υπερκατανάλωση αλατιού συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο του στομάχου. Το αλάτι προκαλεί φλεγμονή στα τοιχώματα του στομάχου κι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος σχηματισμού καρκινικών όγκων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου