Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Στον τάφο του ο Κολοκοτρώνης πατάει την τουρκική σημαία.


κείμενο Γ.Θ : Ήταν ο μέγιστος των αγωνιστών και ο άνθρωπος που έσωσε την Επανάσταση, όταν όλα κατέρρεαν μετά τους εμφύλιους και την εισβολή του ιμπραήμ στην Πελοπόνησο.

Πολεμήθηκε από τούρκους, αλλά και από δικούς μας αγωνιστές, που δυστυχώς τον μάχονταν λυσσαλαία. Ήταν από τους λίγους, που στήριξαν τον Καποδίστρια, την ώρα που οι περισσότεροι των αγωνιστών ξεσηκώνονταν εναντίον του. Συκοφαντήθηκε, φυλακίστηκε, έχασε συγγενείς, αλλά αγαπήθηκε και έμεινε στην ιστορία ως το σύμβολο της Επανάστασης και η ψυχή των Αναστημένων Ελλήνων.

Όταν άφησε την Πατρίδα εκείνο το Φλεβάρη του 1843 και αναχώρησε για τον Ουρανό, τιμής ένεκεν του τοποθετήσαν κάτω από τα τσαρούχια του την τουρκική σημαία! Την σημαία της τυραννίας μας, που εκείνος, ο γεναιότερος των αγωνιστών, κατάφερε να συντρίψει! 

Αιωνία σου η Μνήμη, Θεόδωρε. Ο αγώνας σου δεν θα πάει χαμένος.
Ο αγώνας συνεχίζεται...

yiorgosthalassis.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Είναι κοντά στόν Θεό καί τήν Παναγιά πού τόσο πολύ εμπιστεύτηκε τούς καημούς του, τά βάσανά του όσο έδινε μάχες μέ τά μογγολικά θηρία. Γνήσιος Εθνάρχης τής πατρίδος μας! Σίγουρα ή μνήμη του θά είναι αιώνια, όσο υπάρχουν Ελληνόψυχοι, καί όχι ελληνόφωνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ.ΥΠΑΡΧΕΊ ΚΑΝΑΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟ '21 Η ΤΟ 40;ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Κ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.ΜΟΥΓΚΑΦΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή