Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΗΠΑ: Μέχρι και ο Μακέιν είδε πως δεν τους βγαίνει..



Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά έχει ρεπορτάζ του ιστοχώρου που διατηρεί ο Μιχάλης Ιγνατίου, η οποία αφορά την εκτίμηση της κατάστασης στην Ουκρανία από ένα «γεράκι» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, τον βετεράνο του Βιετνάμ Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, αντίπαλο του Μπάρακ Ομπάμα στις εκλογές του 2008 (http://mignatiou.com/2014/03/ompama-i-rosia-paraviase-to-diethnes-dikeo/).

Ο Μακέιν, αναφέρει, «εξέφρασε την εκτίμηση σήμερα ότι μία στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι αδιανόητη, ενώ ταυτόχρονα κατέκρινε με σφοδρότητα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταλογίζοντάς του έλλειψη ηγεσίας σε σύγκριση με τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει, «πρόκειται για μια στυγερή ενέργεια εκ μέρους του Βλαντίμιρ Πούτιν και αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από τον κόσμο». Ο Γερουσιαστής προέβη στις σχετικές αναφορές σε λόγο που εκφώνησε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του μεγαλύτερου φιλοϊσραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, του AIPAC (Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων) στην Ουάσιγκτον.

«Οφείλω να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας, δεν υπάρχει στρατιωτική επιλογή που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τώρα, όμως η ισχυρότερη, η μεγαλύτερη και η σθεναρότερη χώρα του κόσμου διαθέτει πολλές επιλογές», ήταν η ακριβής φρασεολογία που χρησιμοποίησε.

Η ουκρανική κρίση αποτελεί «το αποτέλεσμα μιας αναποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής, εξαιτίας της οποίας κανείς δεν πιστεύει πια στην ισχύ της Αμερικής» εκτίμησε ο Μακέιν. «Ο πρόεδρος εκτιμά, ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει, είναι αλήθεια, έχει τελειώσει, αλλά ο Πούτιν δεν πιστεύει ότι έχει τελειώσει!».

Πέραν των εξαιρετικά αρνητικών σχολίων στα οποία έχουμε προβεί στο παρελθόν για τον Μακέιν, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι στο τμήμα που αφορά στην εικόνα που περνά ο Μπάρακ Ομπάμα στο διεθνές ακροατήριο, τείνουμε να συμφωνήσουμε. Υπάρχει ζήτημα ηγεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ όσο περνά ο καιρός, κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά με την εξωτερική πολιτική της χώρας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου