Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Δύσκολες μέρες για το Πεντάγωνο…


Τον «κατάλογο επιθυμιών» που περιλαμβάνει οπλικά συστήματα των οποίων η προμήθεια αποτελεί μεν προτεραιότητα αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί στο προσχέδιο του αμερικανικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2015 υπέβαλλαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το Κογκρέσο δεν θα τους αγοράσει την… "πασχαλινή λαμπάδα" τους, γιατί η τιμή της είναι «αλμυρή»: περί τα 26 δις ευρώ!

Ας σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κατάλογος παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το σχέδιο OGSI (Opportunity, Growth and Security Initiative: πρωτοβουλία ευκαιρίας, ανάπτυξης και ασφάλειας) του Λευκού Οίκου που περιλαμβάνει την προμήθεια μέσων για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας αξίας 26 δις δολαρίων (18,98 δις ευρώ), ποσό που είναι επιπλέον των ύψους 496 δις δολαρίων (362 δις ευρώ) αμυντικού προϋπολογισμού.

Μερικά από τα οπλικά συστήματα και μέσα που καταγράφεται επικάλυψη μεταξύ του «καταλόγου επιθυμιών» και OGSI είναι:

>Δύο μαχητικά F-35A Lighting II για την Αεροπορία των ΗΠΑ (372 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, 271 εκατ. ευρώ)

>10 αεροσκάφη C-130J, πέντε MC-130J και πέντε HC-130J για την Αεροπορία των ΗΠΑ (1 δις δολάρια ΗΠΑ, 730 εκατ. ευρώ)

>12 εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροχήματα MQ-9 Reaper (192 εκατ. δολάρια, 140 εκατ. ευρώ)

>Οκτώ αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας P-8A Poseidon (1,1 δις δολάρια, 802 εκατ. ευρώ)

>Δύο μεταφορικά ελικόπτερα CH-47F Chinook (περίπου 100 εκατ. δολάρια, 73 εκατ. ευρώ)

>28 ελικόπτερα γενικής χρήσης UH-60M Black Hawk (περίπου 500 εκατ. δολάρια, 365 εκατ. ευρώ)

>Ένα αεροσκάφος εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-2D Hawkeye (146 εκατ. δολάρια, 106,5 εκατ. ευρώ)

>Ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-130J για το Σώμα των Πεζοναυτών (75 εκατ. δολάρια, 55 εκατ. ευρώ)



Επιπλέον όμως ο «κατάλογος επιθυμιών» περιλαμβάνει αιτήματα για τη διάθεση πιστώσεων για:

>τη χρηματοδότηση του προγράμματος Ελικόπτερου Έρευνας & Διάσωσης Μάχης (CSAR) της Αεροπορίας των ΗΠΑ ( 200 εκατ. δολάρια, 146 εκατ. ευρώ)

>2,1 δις δολάρια ΗΠΑ (1,532 δις ευρώ) για την προμήθεια 22 αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler για το Ναυτικό των ΗΠΑ

>720 εκατ. δολάρια (525 εκατ. ευρώ) για 10 αεροσκάφη τακτικών μεταφορών C-130J Super Hercules για την Αεροπορική Εθνοφρουρά (Air National Guard)

>1 δις δολάρια (730 εκατ. ευρώ για έξι F-35A, πέντε F-35C (Ναυτικό των ΗΠΑ) και ένα F-35B (Σώμα των Πεζοναυτών)

Ο «κατάλογος επιθυμιών» περιλαμβάνει επίσης μεγάλα ποσά για την αναβάθμιση και συντήρηση οπλικών συστημάτων αλλά και κατασκευή υποδομών, τομείς που λόγω των περικοπών του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ είχαν υποστεί σημαντικές μειώσεις ή η υλοποίησή τους είχε μετατεθεί για το μέλλον.

Η υποβολή του «κατάλογου επιθυμιών» ζητήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ από τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Buck McKeon (εκλέγεται στην Καλιφόρνια) που είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής ενόπλων δυνάμεων. Τους επιμέρους καταλόγους υπέβαλαν ο Στρατός (ύψους 10,6 δις δολάρια, 7,7 δις ευρώ), το Ναυτικό (ύψους 10,6 δις δολάρια, 7,7 δις ευρώ όπως και ο Στρατός), το Σώμα των Πεζοναυτών (2,5 δις δολάρια, 1,825 δις ευρώ), η Αεροπορία (8 δις δολάρια, 5,84 δις ευρώ), η Εθνοφρουρά του Στρατού (1,5 δις δολάρια, 1,09 δις ευρώ)και η Αεροπορική Εθνοφρουρά (2,6 δις δολάρια, 1,9 δις ευρώ).

Πάντως, οι πιθανότητες έγκρισης από το Κογκρέσο τόσο του «καταλόγου επιθυμιών» όσο και του προεδρικού OGSI είναι ελάχιστες (στην περίπτωση του δεύτερου ο ίδιος ο McKeon μιλώντας σε δημοσιογράφους τις χαρακτήρισε μηδενικές). Ο λόγος είναι ότι παραβιάζουν τις οροφές που έχουν θεσπιστεί για τον αμερικανικό προϋπολογισμό για τα επόμενα δύο χρόνια μετά την συμφωνία μεταξύ Γερουσίας και Κογκρέσου τα τέλη του 2013.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι το σχέδιο πενταετούς προϋπολογισμού που κατέθεσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στο Κογκρέσο υπερβαίνει τις οροφές δαπανών για την περίοδο 2016 – 2019 κατά 115 δις δολάρια (84 δις ευρώ).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου