Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κυριακή του Θωμά στην Παναγία Τρυπητή με ιδιαίτερη κατάνυξη


Μία ιδιαίτερη και συγκινητική ημέρα ήταν για τους πιστούς που προσήλθαν στην Παναγία την Τρυπητή την Κυριακή του Θωμά, την πολιούχο της πόλεως του Αιγίου, καθώς είχαν την ιδιαίτερη τιμή να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καβάσων κ. Εμμανουήλ, προερχομένου εκ του κλίματος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος ως προσκεκλημμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, προέστη και ετέλεσε με ιερότητα και μεγαλοπρέπεια τη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτη π. Δαυίδ Τσαπάρα και άλλους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας την αρτοκλασία των εορταζομένων συλλόγων αρτοποιών και αρτεργατών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Τον Σεβασμιώτατο καλοσώρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο διά την τιμητική πρόσκλησή του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Τρυπητής και υπογράμμισε στους πιστούς , με τον ρητορικό και μεστό θεολογικό του λόγο, ότι η ακράδαντη πίστη του ανθρώπου στο Θεό, στον Αναστάντα Κύριο αποτελεί το ασφαλές κριτήριο και την βεβαία λύση για την έξοδό του από την κρίση, ώστε από ά-θεος δηλαδή από την κατάσταση της μη θεωρίας του Θεού, να μεταβεί και να γίνει ένθεος, δηλαδή να γίνει μέτοχος της μακαριότητας και της δόξας Του Αναστάντος Κυρίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου