Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η Αρμενία δεν δέχθηκε τα συλλυπητήρια Ερντογάν για την Γενοκτονία


Αντέδρασε και δεν δέχθηκε η  Αρμενία το μήνυμα συλλυπητηρίων που για πρώτη φορά απηύθυνε ο  Τούρκος Πρωθυπουργός  Ταγίπ Ερντογάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων με 1.000.000 νεκρούς που η Τουρκία αναφέρει ως <<τα γεγονότα του 1915>> για να μειώσει το εύρος και τη σημασία. Πρόκειται για συνέχιση με μέσα του σήμερα των ίδιων πολιτικών - είναι προπαγάνδα, λέει το Ερεβάν. Είναι μία περισσότερο ανεπτυγμένη εκδήλωση της άρνησης της γενοκτονίας αναφέρεται από την αρμενική πλευρά, η οποία  είναι σαφές ότι δεν ικανοποιήθηκε από το μήνυμα.


Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού  της Τουρκίας με αφορμή την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. «Ας αναπαυτούν ειρηνικά οι Αρμένιοι που έχασαν τη ζωή του στις συνθήκες που επικρατούσαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα συλλυπητήριά μας στους απογόνους τους», αναφέρει στο μήνυμα του ο Τούρκος Πρωθυπουργός.«Μία δίκαιη και ανθρώπινη στάση καθιστά αναγκαία την κατανόηση του κάθε πόνου που διαδραματίστηκε ετούτη την εποχή ανεξαρτήτων θρησκείας και εθνοτικής καταγωγής. Αποτελεί ανθρωπιστικό καθήκον να κατανοήσουμε και να συμμεριστούμε την μνημόνευση πόνου που έζησαν εκείνη την εποχή οι Αρμένιοι όπως όλοι οι υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», ανέφερε σε μία προσπάθεια εξίσωσης όλων των πλευρών. Και επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας ότι η ιστορία πρέπει να μελετηθεί καλά για να γίνουν κατανοητά τα γεγονότα του 1915.όπως και ότι αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για αντιτουρκισμό και θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης.


Στο κείμενο της Προεδρίας της Αρμενίας τονίζονται,μεταξύ άλλων, τα εξής «Στην ανακοίνωση του Ερντογάν υπάρχουν οι πολύ γνωστές θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας. Εμείς στην πραγματικότητα περιμένουμε κάτι το διαφορετικό από την Τουρκία. Στην Τουρκία, γίνεται αντιληπτό ότι, συνεχίζεται με πολιτικές του σήμερα η στάση που τηρείται από την Τουρκία έναντι των Αρμενίων».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου