Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Οθωμανικοί χoροί μέσα σε βυζαντινή εκκλησία στα κατεχόμενα!!


Σχόλιο Σ.Ο : Συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες οι τούρκοι κατακτηκτές καπηλευόμενοι τα πολιτιστικά μας μνημεία στα κατεχόμενα. Μετά την πρόσφατη ύβρη με φωτογράφιση γυμνών μοντέλων μέσα σε νεκροταφείο πάνω στους τάφους των προγόνων μας που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο youtube βίντεο όπου προβάλλουν οθωμανικούς χορούς μέσα σε βυζαντινή εκκλησία στην παρουσία τουριστών. Πρόκειται για Οθωμανούς Τούρκους γνωστοί ως δερβίσηδες οι οποίοι εκτελούν χορευτικά νούμερα που πρόσκεινται στον σουφισμό, μια από τις πρώτες ασκητικές κοινότητες του Ισλάμ.

Ο εν λόγω ναός είναι του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στην κατεχόμενη Λευκωσία και χρονολογείται από τον 12 αιώνα μ.Χ. Είναι βυζαντινό κτίσμα αν και στον χώρο υπάρχουν ενδείξεις για προγενέστερο ναό όπως μαρτυτούν μάρμαρα ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου. Από το 2009 και μετά ο ναός λειτουργεί σαν εκθεσιακός χώρος για να χρηματίζουν οι Τούρκοι στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας της οποίας ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ένθερμος υποστηρικτής αφού έχει κατ’επανάληψη εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να μετατρέψει την Κύπρο σε πολυπολιτισμικό κέντρο.

Αυτό ωστόσο που σκανδαλίζει είναι η ανοχή και ύποπτη στάση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και των αυλικών του, ο οποίος δηλώνε μεταξύ άλλων προ μηνών ότι ”η συνύπαρξη αποτελεί μονόδρομο” (Έθνος 26/02/2014), ενώ την μέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου έκανε τραπεζώματα στον Μουφτή των κατεχομένων (Φιλελεύθερος 25/03/2014) ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των Χριστόφια-Αναστασιάδη με τα περίφημα επαναπροσεγγιστικά δείπνα στους αττιλάρχες Ταλάτ-Έρογλου αντίστοιχα.

Η πολιτισμική γενοκτονία των κατεχομένων από τους Τούρκους φαίνεται δεν είναι αρκετή για να αφυπνίσει τους πολιτικούς αλλά κυρίως του θρησκευτικούς μας ηγέτες για το Ισλαμοφασιστικό δόγμα των τούρκων και για χάρη οικονομικών συμφερόντων είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα στην νεο-οθωμανική Τουρκία. Την ώρα που η αντιπολίτευση στη Τουρκία δηλώνει ότι ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Χίτλερ και του Μουσολίνι (Jerusalem Post 16/04/2014), η ελληνοκυπριακή πλευρά με την στήριξη του Αρχιεπισκόπου μιλούν για αγωγό προς Τουρκία φανερώνοντας ότι έχουν αμφότεροι πάρει διαζύγιο από την γεωπολιτική πραγματικότητα.

Ο κυπριακός ελληνισμός εδώ και αιώνες, μετά από τόσους κατακτητές, δείχνει να περνάει τα δικά του πάθη και να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά. Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό καταδικνύουν ότι κάποιοι επιχειρούν να του δώσουν την χαριστική βολή ή αλλιώς το φιλί του Ιούδα και επιβάλλοντας λύση ΔΔΟ να τον στείλουν στον μαρτυρικό σταυρό. Καλό όμως είναι να θυμούνται ότι χωρίς σταύρωση και ταφή δε υπάρχει η ανάσταση.

efylakas.com
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου