Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

OHE: Το Ισραήλ εμπόδισε διπλωμάτες να παραστούν στην τελετή για την αφή του Αγίου Φωτός


Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή 
κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον εμποδίσει, μαζί με άλλους διπλωμάτες, να παραστεί στην τελετή για την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, το Μεγάλο Σάββατο. 
Οι ισραηλινές αρχές ωστόσο απορρίπτουν την κατηγορία αυτή χαρακτηρίζοντάς την απόπειρα διόγκωσης ενός «μικροεπεισοδίου» και υπογραμμίζοντας ότι δεν αναφέρθηκε κανένα βίαιο επεισόδιο κατά τη διάρκεια της τελετής την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες χριστιανοί που είχαν συρρεύσει στο Ναό, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο Ρόμπερτ Σέρι, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, υποστηρίζει σε ανακόινωσή του ότι Ισραηλινοί αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας εμπόδισαν μια ομάδα αποτελούμενη από διπλωμάτες και Παλαιστίνιους πιστούς να πλησιάσουν τον Ναό με τον ισχυρισμό ότι «αυτές ήταν οι εντολές που είχαν λάβει». Μιλώντας στη συνέχεια στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Σέρι είπε ότι περίμενε, μαζί με διπλωμάτες από την Ιταλία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία επί μισή ώρα, στριμωγμένος από το πλήθος πίσω από τα κάγκελα ασφαλείας, ενώ οι Ισραηλινοί αγνόησαν τις εκκλήσεις του να μιλήσει με κάποιον ανώτερό τους.
«Ήταν πραγματικά επικίνδυνο γιατί το πλήθος ήταν τεράστιο και με έσπρωχναν πάνω σε ένα μεταλλικό φράχτη που είχε στήσει η αστυνομία, το πλήθος έσπρωχνε πραγματικά πάρα πολύ» είπε, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε ποδοπατηθεί εάν τελικά δεν τον άφηναν οι αστυνομικοί να περάσει.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβη αυτό. Δεν υποστηρίζω ότι αισθάνθηκα πως η ζωή του διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, όμως αυτό δεν ήταν κάτι που θα συνέδεε κανείς με μια ειρηνική λιτανεία για το Πάσχα», πρόσθεσε.
Η Τέρι Μπαλάτα, μια Παλαιστίνια αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι άκουσε έναν Ισραηλινό αξιωματικό να απαντάει στον Σέρι «ε, και λοιπόν;» όταν εκείνος του δήλωσε ότι είναι ο απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.
Καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη συμπεριφορά των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας» ο Σέρι ζήτησε από όλες τις πλευρές «να σεβαστούν το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ απέρριψε όλες τις κατηγορίες και αντιθέτως κατηγόρησε τον Σέρι για «σοβαρό σφάλμα κρίσης» καθώς δεν αναφέρθηκε κανένα βίαιο επεισόδιο κατά τη διάρκεια της τελετής. Παραδέχτηκε πάντως ότι η αστυνομία είχε λάβει μέτρα για να περιορίσει το πλήθος που είχε συρρεύσει στο ναό και στους γύρω δρόμους. «Αν υπήρξε κάποιο σπρώξιμο, θα το χαρακτήριζα μικροεπεισόδιο», είπε ο Γιγκάλ Πάλμορ.

defencenet.gr
Πηγή

4 σχόλια:

  1. Τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με την εκλογή
    του Πατριάρχη, η ενεργός παρουσία γνωστού μεγαλεμπόρου ναρκωτικών εκεί, οι σκηνές βίας, οι προπηλακισμοί και οι βωμολοχίες, η αρπαγή χρημάτων από
    αγιοταφίτη, η καταδίωξη και σύλληψή του από άλλον της "άλλης" πλευράς,
    η διάρρηξη γραφείου, οι κλήσεις προς την ισραηλινή αστυνομία για την προστασία (μέσα στο Πατριαρχείο!!!) της ζωής αγιοταφιτών από επιθέσεις
    άλλων αγιοταφιτών (!!!), οι κατάρες, ο προπηλακισμός γνωστού αθηναίου
    δικηγόρου από αγιοταφίτες, σκηνές που μεταδόθηκαν από τις τηλεοράσεις
    εδώ στο Ισραήλ αλλά και στην Ελλάδα, έχουν αμαυρώσει ανεπανόρθωτα το κύρος του Πατριαρχείου στην ισραηλινή και την διεθνή κοινή γνώμη.
    Έχουμε γίνει ρεζίλι. Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας αποφεύγουν σχετικές συζητήσεις, δεχόμαστε ειρωνικά σχόλια.
    Υπήρξαν βέβαια και οι συμπλοκές μέσα στον ναό της Αναστάσεως μεταξύ
    ορθοδόξων και κοπτών (;), που ευτυχώς κατεστάλησαν, από την ισραηλινή αστυνομία, πριν έχουμε θύματα. Κι αυτές μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

    Η περιουσία του Πατριαρχείου είναι τεράστια και η διαχείρησή της αδιαφανής.
    Γι αυτό αυτοί οι καυγάδες.
    Παρόλα αυτά κατά καιρούς χρηματοδοτείται και από το ελληνικό Δημόσιο!!!

    Είναι καιρός να αρχίσει έρευνα σε βάθος, να ληφθούν αποφάσεις, να προστατευθούν το ελληνικό κράτος, οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι εύπιστοι
    που κάνουν ακόμα δωρεές στο Πατριαρχείο.

    Από τα Ιεροσόλυμα Χρόνια Πολλά και ειρηνικά. Π. Κ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο 11.54 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΥΡΑ ΚΑΤΙΝΕΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΌΜΩΣ ΟΧΙ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΡΕΖΙΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΒΡΑΊΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.ΑΡΜΕΝΙΟΙ Κ ΚΟΠΤΕΣ ΚΤΛΠ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΦΩΤΟΣ,ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Κ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΤΟΥΣ ΖΗΛΟΦΘΟΝΕΣ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ.Η ΔΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΡΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΖΙΛΊ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΝ ΕΛΛΗΝΑ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΓ.ΦΩΣ ΣΑΝ ΤΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ..Κ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.ΔΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΙ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΟΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΜΑΧΗ ΕΚΕΙ?ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΤΟΣ.Ό ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΕΙΝΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ Κ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ.ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΝ ΕΚΕΙΝΩΝ Η ΤΝ ΑΛΛΩΝ.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΝ ΔΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΝ "ΑΔΕΡΦΟ"ΤΟΥ ΝΕΡΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ...ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΥΣΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ,ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΔΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΡΙΞΕ ΛΑΣΠΗ,ΠΕΣ ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.ΜΙΑΣ Κ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ Κ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ,ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ,ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΔΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΝ ΚΟΣΜΟ Κ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΛΩΝ ΤΝ ΕΘΝΩΝ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ φίλε μου να κάνω διάλογο μαζί σου, γιατί από ό,τι καταλαβαίνω
    έχεις εξάρτηση (μάλλον οικονομική) από το ορθόδοξο ιερατείο, άρα δεν έχεις
    την νηφαλιότητα ούτε και την αποστασιοποίηση για την αντικειμενική θεώρηση
    των γεγονότων.
    Με τις παρωπίδες που φοράς, δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που είδαν για εβδομάδες από τις τηλεοράσεις, τόσες δεκάδες εκατομμύρια σ όλο τον κόσμο. (Εκτός κι αν δεν έχεις τηλεόραση, ούτε διαδάζεις εφημερίδες).
    Επίσης από την ορθογραφία σου, έχεις και δεν έχεις τελειώσει το Γυμνάσιο.
    Κι όμως θέλεις συζήτηση!
    Τ'ελείωσε την βασική εκπαίδευση, άνοιξε κανένα βιβλίο και μετά τα λέμε!

    Πάψε να μισείς τους συνανθρώπους που έχουν άλλη θεώρηση της ζωής, του θείου, της πολιτικής.
    Μέσα από την διαφορετικότητα εξελισσόμαστε. Οι ακρότητες, πολιτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές, πισωγύρισαν την ανθρωπότητα.
    Δες τι έφερε η Ιερή Εξέταση, ο σταλινισμός, ο χιτλερισμός.

    Πάντως, Χρόνια σου Πολλά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή