Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Νυχτερινή εναέρια πρόκληση των Τούρκων σε Λέσβο - Λήμνο


''Συναγερμό'' σήμανε για την Πολεμική Αεροπορία ξαφνική βραδινή πτήση 6άδας τουρκικών μαχητικών  F-16  την περασμένη Τρίτη στο ΒΑ Αιγαίο με παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ( ΕΕΧ) ΒΔ της Λέσβου, η οποία μάλιστα δεν ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ!

Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Aθήνας στις 22.21 και κινήθηκαν στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και Λήμνου. Αμέσως με την καταγραφή του ίχνους από τα ελληνικά ραντάρ το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Λάρισα σήμανε συναγερμό και σηκώθηκε από την αεροπορική βάση της Λήμνου ζεύγος μαχητικών F-16 που ήταν σε επιφυλακή. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν όπως μας είπε αρμόδιος πηγή του ΓΕΑ και η 6άδα βγήκε από το FIR Aθήνας στις 22.43 από σημείο μεταξύ Χίου -Σάμου.Από την αποτύπωση των ιχνών διαπιστώθηκε ότι τα τουρκικά μαχητικά έκαναν παραβίαση του ΕΕΧ στα 9,5 ναυτικά μίλια.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ακόμα προκλήσεις των Τούρκων - και μάλιστα μια από τις  νυχτερινές που κάνουν πιο αραιά (ας πούμε ανά 4-5 εβδομάδες, όπως μας είπαν από το ΓΕΑ). 

Και ο ...δικός μας ...συναγερμός!

 Για την ...ιστορία ( και μόνο...) να προσθέσουμε μια ''δημοσιογραφική'' πτυχή:Διερευνώντας το θέμα σήμερα - όταν μας επισημάνθηκε η νυχτερινή τουρκική ''εξόρμηση'' της Τρίτης - αυτό που μας κίνησε το ενδιαφέρον είναι ότι το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωση της 22ας  Ιουλίου δεν ανέφερε την συγκεκριμένη τουρκική πτήση και παραβίαση - και πολύ λογικά βέβαια διότι το Δελτίο Τύπου  εκδόθηκε αρκετή ώρα πριν την πτήση. Σε αυτό το Δελτίο (της 22/7) αναφέρεται η πτήση ενός μαχητικού αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου τα οποία έκαναν συνολικά 3 παραβιάσεις. Ωστόσο κοιτώντας και το Δελτίο Τύπου του ΓΕΕΘΑ της επομένης (23ης Ιουλίου)  ούτε εκεί είδαμε  τα 6 τουρκικά F-16  και την παραβίαση ΒΔ της Λέσβου. Σε αυτό το Δελτίο Τύπου το μόνο αεροσκάφος της γείτονος που αναφέρεται να κάνει πτήση στο Αιγαίο  είναι ένα Ναυτικής Συνεργασίας CN-235 το οποίο  έκανε μια παραβίαση στο Κεντρικό Αιγαίο.

Ας μην βιαστούμε όμως να κάνουμε...πονηρές σκέψεις! Οι εξηγήσεις που μας δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ σήμερα είναι ότι πράγματι δεν υπήρξε καταγραφή στη ανακοίνωση της 22ας Ιουλίου (λόγω ώρας)  και ότι για τις τυχόν πτήσεις και  παραβιάσεις  που γίνονται από την ώρα της έκδοσης της ανακοίνωσης προς τα ΜΜΕ μέχρι τα μεσάνυχτα παγίως δεν εκδίδεται συμπληρωματική ανακοίνωση. Τις καταγράφει όμως το ΓΕΕΘΑ  κανονικά στην επίσημη ιστοσελίδα του- κάτι που διαπιστώσαμε ότι είχε συμβεί και εκείνη την ημερομηνία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου