Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μακεδονίτισσα Ζαν Ντ' Αρκ - πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα εποχής!


Όσοι ερευνητές διενεργούν έρευνα σχετικά με τους Μακεδονικούς Αγώνες πιθανώς να γνωρίζουν την κατά τα άλλα άγνωστη περίπτωση πολεμίστριας που κέντρισε το ενδιαφέρον του γάλλου ανταποκριτή ώστε να γίνει πρωτοσέλιδο σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της εποχής. Διαβάζουμε στο ιστορικό πλέον άρθρο που αποτυπώνει έντονα φιλοχριστιανικά αισθήματα για το δίκαιο του Ορθόδοξου λαού έναντι των συμφερόντων της Υψηλής Πύλης: 


Le Petit Journal, 26 Ιουλίου 1903

"Μεταξύ των σοβαρών προβλημάτων, η λύση των οποίων είναι καίρια για την ειρήνη στην Ευρώπη, είναι το Μακεδονικό Ζήτημα, το οποίο μάλλον βρίσκεται μακρυά από μια ενδεχόμενη επίλυση, αν και οι Τούρκοι προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε το αντίθετο. Οι Ορθόδοξοι Μακεδόνες, καταπιεσμένοι, έχοντας μαρτυρήσει από τους Τούρκους, επαναστάτησαν και τα ευρωπαικά έθνη έχουν κρίνει τα αιτήματα τους για ελευθερία βάσιμα αρκετά ώστε να πιέσουν το σουλτάνο να προχωρήσει σε σοβαρές μεταρριθμήσεις. Εκείνος, έχει φυσικά υποσχεθεί να το πράξει, αλλά λίγα κάνει για να τις ολοκληρώσει. Έτσι κυλούν τα πράγματα στην Κωνσταντινούπολη. Η εξέγερση επομένως εντείνεται, ενώ η καταστολή έγινε πιο βάναυση και η Βουλγαρία είναι βέβαιο ότι δεν έχει κανένα συμφέρον να στηρίξει τις διεκδικήσεις της Μακεδονίας, αν και η θρησκεία και τα συμφέροντα είναι ίδια με τα δικά της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές επιχειρήσεις στρατευμάτων στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία. Αλλά αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα εμπλεκόμενα έθνη, όπως η Ρωσία και η Αυστρία, δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν στο σημείο με όπλα, και αυτό είναι καίριο για τη Βουλγαρία που είναι πολύ αδύναμη για να διεξάγει μόνη μάχη απέναντι στο στρατό του Σουλτάνου.Την ίδια στιγμή, η Υψηλή Πύλη έλαβε ισχυρές πιέσεις από τις δυνάμεις και υποσχέθηκε να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της. Ειρήνευση θα επανέλθει και πάλι στην Μακεδονία; Φοβούμαστε πως όχι. Μακροπρόθεσμα η αιματοχυσία θα κυριαρχήσει και τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές. Μακροπρόθεσμα θα μιλάμε για τον ηρωισμό και τους και τους αφανείς ήρωες, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν για την ανεξαρτησία της πατρίδας τους κατά την φρίκη της μουσουλμανικής τυραννίας. Σε κάθε κατοικία θα γιορτάζονται ιδιαίτερα τα κατορθώματα μιας όμορφης νεαρής κοπέλας, της Κατερίνας Αρναδούδας (Catherine Arnandouda), που θα είναι κοινώς γνωστή ώς η Μακεδονίτισσα Ζαν Ντ'Αρκ, οι περιπέτειες της οποίας θα βρίσκεται στα χείλη όλων. Γεννημένη στο Νευροκόπι, ένα μικρό χωριό όπου βόσκουν αιγοπρόβατα, η Κατερίνα πήρε μια ωραία ημέρα τα όπλα, από πόνο για τη Μητέρα Πατρίδα της, φορώντας τα ρούχα του αδελφού της «οπλισμένη με ένα τουφέκι και κατατάχθηκε στην αντάρτικη ομάδα των γενναίων εθελοντών του Ντούτσου (Doutscho). Έκτοτε, η ηρωίδα μας ζει και μάχεται στην πρώτη γραμμή, περιφρονεί τον κίνδυνο, δίνοντας παράδειγμα ηθικής στους καταπιεσμένους αδελφούς της, και το παράδειγμα αντίστασης στους κουρασμένους από τις μάχες. Η φήμη της ήταν τόσο μεγάλη ώστε κάποια στιγμή, ένας σημαντικός αριθμός επαναστατών την έχρισε αρχηγό τους. Εκείνη δέχτηκε. Και επομένως, η Κατερίνα Αρναδούδα έγινε για τους Τούρκους ένας από τους πιο τρομερούς αρχηγούς που υπάρχουν στη Μακεδονία. Έτσι οι Τούρκοι επικήρυξαν το κεφάλι της Μακεδονίτισσας Ζαν Ντ'Αρκ."

http://cent.ans.free.fr/pj1903/pj66226071903.htm
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου