Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Φθιώτιδος Νικόλαος: Μη φοβάστε τη δύναμη των αθέων


Από  την Μητρόπολη


Πανηγύρισε η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων τον Άγιο Παντελεήμονα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

 Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής, ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Βουλευτής Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ιωάννης Συκιώτης και πλήθος πιστών από την περιοχή και παραθεριστών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στην δια της αγάπης ομολογία της πίστεως του Αγίου Παντελεήμονος. Μέσα σ΄ αυτό τον κόσμο καλείται ο πιστός να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της ομο­λογίας. Να μη φοβηθεί τη δύναμη των αθέων. Να μη ντραπεί και να μη δειλιάσει. Να ομολογήσει με τη ζωή του την πίστη στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Οι εχθροί της Εκ­κλη­σίας μπορεί να έχουν κοσμική δύναμη και ανθρώπινη υπε­ρο­χή. Εκείνος έχει όπλα πνευματικά. Με αυτά τα όπλα της πίστεως επολέμησαν κατά των σκοτεινών δυνάμεων οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές, όπως και ο σήμερα (εχθές) τιμώμενος Άγιος Παντελεήμων.

Πηγή

5 σχόλια:

  1. Αυτά τά καθάρματα πού είχες εμπρός σου ενώ λειτουργούσες στόν ναό, είναι θεοσεβούμενοι? Δέν γνωρίζεις ''σεβασμιώτατε'' ότι ό ναζιστής οικονομικός δολοφόνος σταικούρας τής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης τών πασοκονουδούλων, ευθύνεται γιά αμέτρητες δολοφονίες Ελλήνων? Πώς εσύ ό ''δίκαιος'' πού υπερασπίζεται τό ευαγγέλιο τού Χριστού μας, αντέχεις νά έχεις εμπρός σου αυτό τό κατακάθι πού τρώει μόνο Έλληνες? Ξέρεις ''σεβασμιώτατε'', καί οί άλλοι ''σεβασμιώτατοι'', ότι τό παραχέσατε τό πράγμα? Κοντεύουμε νά μείνουμε δίχως πατρίδα από αυτά τά καθάρματα πού ανέχεσται καί γλείφεται, κι έχετε τό καταραμένο θράσσος νά ομιλείται γιά Χριστό καί Ευαγγέλιο. Αι στά τσακίδια πιά ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, γιατί δέν πάει άλλο. Αγαπώ τήν πίστη μου, τήν Ορθοδοξία, τόν Θεό, καί τήν εκκλησία, αλλά δέν είμαστε υποχρεωμένοι νά ανεχώμαστε τήν υποκρισία σας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΣΜΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Ο λαός δεν φοβάται αλλόθρησκους, άθρησκους ή άθεους αλλά τους κρατικοδίαιτους Χριστεμπόρους και απατεώνες.

    Ο Ιερομόναχος Βησσαρίων, πέθανε το έτος 1991 στην ίδια Μονή Αγάθωνος. Δεκαπέντε έτη μετά τον θάνατό του, στις 3 Μαρτίου του 2006, έπρεπε να γίνει αναγκαστική εκταφή της σωρού του λόγω οικοδομικών έργων για στήριξη της Μονής. Κατά την εκταφή οι παρευρισκόμενοι αντίκρισαν ένα θέαμα που τους άφησε άφωνους. Το πτώμα του Βησσαρίωνα έδειχνε να είναι σχεδόν ανέπαφο. Τίθεται αμέσως το ερώτημα. Είναι μούμια ή μήπως σημείο αγιότητας;
    Οι γνώμες θεολόγων, κληρικών από την μια και επιστημόνων από την άλλη διίστανται. Κάποιοι μιλούν για θαύμα ενώ άλλοι για φυσικό φαινόμενο οφειλόμενο στις συνθήκες της ταφής.

    Η απόφαση της αγιοποίησης ή όχι του Ιερομονάχου Βησσαρίωνα, απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις αρχές Απριλίου του 2006, και χαρακτήρισε τον Βησσαρίωνα "σημείον εξ ουρανού".

    Οι δηλώσεις του Χριστόδουλου και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων για το "θαύμα", επέφεραν κοσμοσυρροή πιστών απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.
    Πιστοί κατέκλυζαν το μοναστήρι. Η εμπορευματοποίηση του σκηνώματος είχε ήδη αρχίσει και το εμπόριο έστησε το "πανηγύρι" του σε όλο τον δρόμο που οδηγούσε στη Μονή.
    Φωτογραφία του σκηνώματος (από τις πρώτες) πουλιόταν στα ΜΜΕ αντί του ποσού των 50,000 Ευρώ...!
    Έτσι, σκαρφίστηκαν οι ρασοφόροι, με την ευκαιρία που τους δόθηκε για να γεμίσουν και πάλι τα μπαούλα τους με άτιμο θησαυρό, ότι το πτώμα ενός νεκρού παπά που σχεδόν δεν έλειωσε (από φυσικά -όπως αποδεικνύεται- αίτια) ήταν μιά καλή ευκαιρία για εμπορικοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος και της αφέλειας του αμαθή λαού.

    Υστερικές συμπεριφορές θρησκόληπτων ορθοδόξων προσκυνητών του Βησσαρίωνα, διαδραματίσθηκαν πάνω από το φέρετρο το μοναχού και αναζωπυρώσαν την ειδωλολατρεία στους κόλπους της Ορθοδοξίας.
    Κάποιοι τρώνε τα λουλούδια που υπάρχουν στο φέρετρο ενώ κάποιοι άλλοι σκουπίζουν το φέρετρο με βαμβάκι για να πάρουν στο σπίτι τους την "ευλογία" του σάπιου πτώματος.

    Μην ξεχνάμε και τα 24.000 στρέμματα της δυτικής Αττικής (Ποικίλον Όρος) που διεκδικεί η μητρόπολη Φθιώτιδας μ ένα χοτζέτι Τούρκου πασά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΔΝ ΕΛΙΩΣΕ Κ ΕΥΩΔΙΑΖΕ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΊΑ ΤΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ.ΗΤΑΝ ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ Κ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ Κ ΠΗΡΕ ΤΣΙΠΣ,ΣΑΜΑΛΙ Κ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΒΓΑΛΤΕ Κ ΣΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ(ΩΠ ΞΕΧΑΣΑ ΔΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ Κ ΠΕΙΤΕ ΔΝ ΕΛΙΩΣΕ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΒΡΕ ΚΟΥΤΟΙ.ΤΟΣΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΣΙΑ,ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΚΤΛΠ ΕΙΣΤΕ ΘΑ ΜΑΖΕΨΤΕ ΛΑΟ Κ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΦΡΑΓΚΑ Κ ΕΣΕΙΣ ΑΠΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ,ΔΕΛΤΑ ΚΑΠΑ,Κ ΑΡΙΘΜΟΜΑΝΤΕΊΕΣ ΚΤΛΠ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΊΟΛΑΤΡΕΣ.ΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕΛΑΝΙ ΧΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ,ΤΟΣΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΕΞΥΠΝΟΥΣ Κ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ.Κ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΗΤΑΝ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ.ΕΙΣΑΙ ΑΙΝΣΤΑΙΝ.ΩΠ ΣΟΡΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ.ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ Κ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ ΣΑΝ ΤΝ ΟΔΥΣΣΕΑ.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΏΡΑ ΓΙΑ ΤΝ ΔΙΑ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ?ΔΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕ ΣΤΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΤΑΔΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ?Η ΘΑ ΤΝ ΠΛΑΚΩΝΕΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ?ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΊ ΛΑΙΚΟΙ Κ ΟΧΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ,ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΣ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΚΤΛΠ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΝ ΧΡΙΣΤΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΝΕ Κ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΧΝΕ.ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΤΑΔΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ Κ ΑΥΤΟ...Κ ΕΓΩ ΔΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Κ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΔΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΣΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ.ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ.ΔΝ ΒΓΗΚΑΝΕ ΑΛΑ ΒΑΙΜΑΡΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑΝΚΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ,ΑΠΛΑ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΕΊΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.ΔΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΊΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.Κ ΑΦΟΥ ΕΙΔΑΝΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΠΑΣΟΚ Κ ΝΔ ΞΑΝΑΠΗΡΑΝΕ ΨΗΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.ΚΑΝΕ ΥΠΌΜΟΝΗ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Κ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΖΑΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.ΕΧΟΥΝ Κ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ..ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟΤΕ ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Κ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΘΕΟΣ Η ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή