Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Πόσο σοβαρό είναι το "φλερτ" της Τουρκίας με τους ισλαμιστές τρομοκράτες;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Σε δύσκολη θέση αναμένεται να φέρει την Άγκυρα απόφαση του  Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ  για κυρώσεις βάσει του άρθρου 7 των Ηνωμένων Εθνών στις χώρες που παράσχουν βοήθεια στις ακραίες ισλαμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις ISID και Αλ Νούσρα. Η απόφαση αυτή ήρθε την στιγμή που  στον Δυτικό Τύπο βγαίνουν συνεχώς ειδήσεις ότι η Τουρκία υποστηρίζει το ISID,ενώ στην τουρκική βουλή κατατέθηκε ερώτηση από βουλευτή  της αξιωματική αντιπολίτευσης  με την οποία - αφήνοντας σαφή υπονοούμενα και παραθέτοντας συγκεκριμένα περιστατικά - ζητά να ενημερωθεί για τις διασυνδέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με το ISIL .

Την ερώτηση στην τουρκική βουλή κατέθεσε ο Τούρκος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μαχμούτ Τανάλ. Επικαλούμενος δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου, ο Τούρκος βουλευτής ρωτά αν είναι αλήθεια ότι ηγετικά στελέχη του ISIL διαβιούν στην Τουρκία και  δίνουν συνεντεύξεις σε ξένα μέσα, από την τουρκική επικράτεια.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρεται στην περίπτωση του Αμπού Γιουσάφ, κορυφαίου  στελέχους του ΙSIL, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην  εφημερίδα Washington Post  των ΗΠΑ από την τουρκική επαρχία του Χατάι. Ο βουλευτής ρωτά το υπουργείο Εσωτερικών πως ο Γιουσάφ βρέθηκε στην Τουρκία και γιατί οι τουρκικές αρχές, όχι μόνο δεν τον συνέλαβαν, αλλά τον άφησαν και να δίνει συνεντεύξεις. "Μήπως κάνουμε τα στραβά μάτια στο ISIL. Τα στελέχη του εισέρχονται στην Τουρκία όποτε θέλουν; Είναι εν γνώσει σας ότι μαχητές και στελέχη του ISIL περιφέρονται, ελεύθερα, στους δρόμους και στις αγορές τουρκικών πόλεων στην επαρχία του Χατάι;", αναφέρει χωρίς περιστροφές στην ερώτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Γιουσάφ είχε παραχωρήσει την εν λόγω  συνέντευξή του, σε Αμερικανούς δημοσιογράφους, στις 12 Αυγούστου, όπου είχε παραδεχτεί ότι η Τουρκία αποτελεί ζωτικό άξονα ανεφοδιασμού για το ISIL, παραδεχόμενος, επίσης, ότι μέσω Τουρκίας φτάνουν ενισχύσεις στο ISIL, από τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς όλου του κόσμου.Μάλιστα ο αξιωματούχος του ISIL είχε ευχαριστήσει την Τουρκία, χωρίς την οποία, όπως είπε, δεν θα είχε σημειώσει τόσες επιτυχίες το ISIL. Ανέφερε επίσης ότι και οι τραυματίες μαχητές του ISIL περιθάλπονται στα τουρκικά νοσοκομεία. "Οι περισσότεροι μαχητές, ο οπλισμός και ο εξοπλισμός μας έφτασε σε μας μέσω Τουρκίας", είπε τότε ο Γιουσέφ.
Βεβαίως τέτοια δημοσιεύματα για εφοδιαστική υποστήριξη της ISIL ή της Αλ Νούσρα απο το τουρκικό έδαφος και τουλάχιστον με την ανοχή αν όχι υποστήριξη της Άγκυρας είναι πολλά και από μήνες...

Τώρα - και υπό το φως όλων αυτών - ήρθε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και με την "σημαντική απόφαση" που έλαβε όπως γράφει στην πρώτη σελίδα  η εφημερίδα Taraf "θα φέρει σε δύσκολη θέση την Άγκυρα".
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνήλθε με την έκκληση της Βρετανίας προχώρησε σε καταδίκη με σκληρή γλώσσα του ISID το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε επισήμως "τρομοκρατική οργάνωση" που παραβιάζει τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε για κυρώσεις βάσει του άρθρου 7 των Ηνωμένων Εθνών για τις χώρες που παράσχουν βοήθεια στο ISID και στην Αλ Νούσρα. Με την εν λόγω απόφαση επιβλήθηκε απαγόρευση ταξιδιών διεθνώς σε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων, και στον εκπρόσωπο του ISID, Άντναν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου