Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Οι ΗΠΑ "κρύβουν" εξοπλισμό σε σπηλιές της Νορβηγίας!


Το Πεντάγωνο στέλνει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό εξοπλισμό σε σπηλιές στη Νορβηγία. Είναι όλα για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, που θέλει να συμπληρώσει τα σκανδιναβικά του αποθέματα. 

Το Σώμα έχει κρυμμένα όπλα και εξοπλισμό στη νορβηγική ύπαιθρο από τη δεκαετία του 80. Με αυτό τον τρόπο οι πεζοναύτες μπορούν να ειναι έτοιμοι για οτιδήποτε σε χρόνο μηδέν. 
Επιπλέον, με τις σπηλιές της Νορβηγίας, το Πεντάγωνο εξοικονομεί χρήματα καθώς δεν χρειάζεται να εχει μια μεγάλη δύναμη στη Νορβηγία καθ’ολη την διάρκεια του χρόνου. Άλλωστε η Ουάσιγκτον δαπανά ήδη δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τις τεράστιες βάσεις τις σε όλη την Ευρώπη. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Σώματος των Πεζοναυτών, πριν από πέντε χρόνια, τα αμερικανικα Humvees εξοπλισμένα με πολυβόλα και πυραύλους ήταν τα μόνα οχήματα τέτοιου τύπου στους νορβηγικούς χώρους αποθήκευσης. Τώρα, ο στρατός εχει προσθέσει τανκ τύπου M-1A1 Abrams και μια σειρά από τεθωρακισμένα οχήματα, ειδικά ως προς την ανατίναξη ναρκοπεδίων, στις αποθήκες, όπως και μεταξύ άλλων, τάνκ Μ-88 ριτρίβερ, αμφίβια οχήματα, τεθωρακισμένα Humvees και διάφορα αναβαθμισμένα φορτηγά. 

Το Σώμα αναμένει να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του νέου εξοπλισμού στα νορβηγικά βουνά μέχρι το τέλος του μήνα. 

Οι αμερικανικές στρατιωτικές αποθήκες στη Νορβηγία έχουν το βασικό εξοπλισμό που χρειάζεται μια Εκστρατευτικη Tαξιαρχία Πεζοναυτών (Marine Expeditionary Brigade). Ωστόσο τα αποθέματα αυτου του εξοπλισμού ειναι τεράστια καθώς η MEB κυμαίνεται σε μέγεθος από 14.000 έως 18.000 άτομα και περιλαμβάνει τανκ, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη!

Η αναβάθμιση των στρατευμάτων στην Νορβηγία λαμβάνει χώρα ίσως στην καλύτερη στιγμή για τις ΗΠΑ. Με την Ουκρανία να σιγοβράζει και το Ιράκ να φλέγεται οι ασκήσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη έχουν πολλαπλασιαστεί. 
Όποια και αν είναι η περίπτωση όμως, οι πεζοναύτες στην Ευρώπη έχουν πλέον πολύ περισσότερες επιλογές - και το ΝΑΤΟ είναι μάλλον ευτυχές γι’αυτο.

Μετάφραση/Επιμέλεια: http://www.onalert.gr/stories/oi-hpa-kryboun-e3oplismo-se-sphlies-ths-norbhgias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου