Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Αρτάκη-Μαρμαράς: Ελληνικό σχολείο έγινε ισλαμική σχολή


Σε ισλαμική σχολή ιμάμηδων μετατρέπουν οι Τούρκοι ιστορικό Ελληνικό σχολείο στην πόλη Αρτάκη, στην ακτή του Μαρμαρά. Το σχολείο έχει κλείσει εδώ και πέντε χρόνια και οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να το αρπάξουν.

Το σχολείο από την τότε ευημερούσα ελληνική κοινότητα της πόλης. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το σχολείο μετατράπηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετά την εκδίωξη των Ελλήνων οι Τούρκοι μετέτρεψαν το κτήριο σε… σχολή ψαράδων.

Μέχρι το 2007 λειτούργησε και πάλι ως τουρκικό, αυτή τη φορά, σχολείο. Το 2012 ανακαινίστηκε και τώρα, με απόφαση των τοπικών αρχών θα γίνει σχολή μουσικής για τους ιμάμηδες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου