Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μεγάλη τουριστική απάτη συγκλονίζει δικαίως την Τουρκία


Τεράστια οικονομική καταστροφή έχει προκληθεί σε δεκάδες τουριστικά γραφεία της Τουρκίας από ένα και μόνο μία τουρκική διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης ξενοδοχείων, η οποία εξαπάτησε χιλιάδες ξένους τουρίστες. Υπεύθυνο για την απάτη είναι το τουριστικό πρακτορείο ΤΤΜ Tourism, το οποίο στην διαδικτυακή του σελίδα, υποσχόταν φθηνές διακοπές στην Τουρκία.

Οι πελάτες, από όλο τον κόσμο, έκαναν διαδικτυακά κρατήσεις, αλλά το εν λόγω πρακτορείο είχε δημιουργήσει πλαστά προφίλ ξενοδοχείων, τα οποία υποτίθεται βρίσκονταν στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στην Τουρκία.

Οι πελάτες έβλεπαν τις ψεύτικες σελίδες των ξενοδοχείων και καλούσαν τους αναγραφόμενους τηλεφωνικούς αριθμούς, νομίζοντας ότι τηλεφωνούσαν στα εν λόγω ξενοδοχεία, αλλά στην πραγματικότητα τηλεφωνούσαν στο πρακτορείο ΤΤΜ.

Οι υπεύθυνοι του πρακτορείου έκαναν τις κρατήσεις που ζητούσαν οι ανυποψίαστοι πελάτες, χωρίς τα πραγματικά ξενοδοχεία να γνωρίζουν τίποτα. Οι πελάτες πλήρωναν μέσω πιστωτικών καρτών και τα χρήματά τους κατέληγαν στον λογαριασμό του απατεώνα πράκτορα.

Δύο με τρείς ημέρες όμως πριν την ημερομηνία άφιξης του πελάτη, υπεύθυνοι του πρακτορείου τηλεφωνούσαν στα θύματα, υποδυόμενοι τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων όπου είχε γίνει η κράτηση και τους έλεγαν ότι η κράτησή τους ακυρώθηκε. Στους πελάτες-θύματα έλεγαν ότι παρουσιάστηκαν κρούσματα τροφικών δηλητηριάσεων στο ξενοδοχείο που είχε γίνει η κράτηση και τους διαβεβαίωναν ότι θα τα χρήματά τους θα τους επιστραφούν εντός 14 ημερών. Φυσικά τα χρήματα δεν επιστρέφονταν ποτέ.

Με τον τρόπο αυτό εξαπατήθηκαν χιλιάδες υποψήφιοι τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι όμως, καθώς δεν έβλεπαν επιστροφή των χρημάτων τους, άρχισαν να διαμαρτύρονται στον τουρκικό Οργανισμό Τουρισμού. Τεράστια ζημιά έπαθαν και τα τουρκικά ξενοδοχεία, τα ονόματα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν από τους απατεώνες.

Με τον τρόπο αυτό, οι τουρκικές αρχές έλαβαν γνώση της απάτης και αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας του πρακτορείου. Ωστόσο η ζημιά έχει γίνει, με το κύρος της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας να υφίσταται σοβαρό πλήγμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου