Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Αν. Ουκρανία: Νεκρός ο πρώτος(;) Αμερικανός


Πληροφορίες για τουλάχιστον άλλους 3 νεκρούς «συμβούλους» - Η Μόσχα «σφράγισε» 4 κεντρικά McDonald’s στη Μόσχα
Ο διάσημος από κάποιες συνεντεύξεις του «Φράνκο», ένας 55χρονος Αμερικανός πολίτης ουκρανικής καταγωγής, συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών στην μικρή πόλη Ιλοβάισκ, έξω από το Ντονιέτσκ. Η ουκρανική πλευρά ομολόγησε ότι έχασε τουλάχιστον 9 άνδρες της στις σκληρές μάχες για τον έλεγχο της στρατηγικής πόλης στο δρόμο προς το Ντονιέτσκ.

Ο θάνατος του Αμερικανού επιβεβαιώθηκε και από το Κίεβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον άλλοι τρεις Αμερικανοί «σύμβουλοι» επίσης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, όμως η επαγγελματική τους ιδιότητα ίσως ήταν και ο λόγος, που δεν έγιναν γνωστά τα ονόματα και τα πρόσωπά τους.

Ο «Φράνκο» πολεμούσε στο περιβόητο τάγμα Ντονμπάς, μια μονάδα, που αποτελείται από αντίστοιχους «εθελοντές», αλλά και κανονικούς ξένους μισθοφόρους από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, που προσπαθούν να στήσουν στα πόδια του το καθεστώς του Κιέβου.

Ο Αμερικανός ενδεχομένως και να ήταν ο πιο «ιδεολόγος» από όλους και πίστευε ότι με την προσωπική του συμμετοχή ανατρέπει μεταξύ άλλων και τη σάπια πολιτική τάξη της Ουκρανίας των τελευταίων χρόνων.

Αβέβαιη είναι μέχρι στιγμής η τύχη του Ιλοβάισκ, την κατάληψη του οποίου ανακοίνωσε το Κίεβο, όπως και ενός τμήματος της πόλης του Λουγκάνσκ, όπου θα αρχίσει λογικά αύριο να κατευθύνεται η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς τα πρώτα 16 φορτηγά πέρασαν απόψε στην τελωνειακή ζώνη και περνούν τον έλεγχο παρουσία των στελεχών του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Μια σειρά από επιτυχίες τους ανακοίνωσαν και οι ρωσόφωνοι αντάρτες, όπως ότι «καθάρισαν» την οδό Ιζβάρινο-Λουγκάνσκ, την οποία θα ακολουθήσουν τα φορτηγά, αλλά και ότι κατέρριψαν άλλο ένα πολεμικό αεροσκάφος της Ουκρανίας Sukhoi-25 και δύο ελικόπτερα Mi-24 έξω από το Λουγκάνσκ.

Υπό αυτές τις αδιευκρίνιστες και όλο και πιο αιματηρές συνθήκες στο έδαφος, κλιμακώνεται η ρωσο-αμερικανική κόντρα τόσο σε διπλωματικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ρωσικού ΥΠΕΞ Κονσταντίν Ντολγκόφ κάλεσε την Ουάσιγκτον να επικεντρωθεί «στα μεγάλης κλίμακας εσωτερικά της προβλήματα και να πάψει να εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων χωρών», με αμφιλεγόμενο μάλιστα αποτέλεσμα, όπως αποδεικνύουν τα πρόσφατα παραδείγματα Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύης και πολύ περισσότερα ων ουκ έστι αριθμός.

Με μία συμβολική κίνηση οι υγειονομικές Αρχές της ρωσικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν τη σφράγιση τεσσάρων κεντρικών fast food εστιατορίων της Μακντόναλντς, επικαλούμενη κακή κατάσταση στον τομέα των κανόνων δημόσιας υγιεινής. Ανάμεσα στα εστιατόρια, που σφραγίστηκαν προσωρινά είναι και το «ιστορικό» πρώτο κατάστημα της εταιρείας, που λειτούργησε στην κεντρική πλατεία Πούσκιν στη Μόσχα επί Μ.Γκορμπατσόφ λίγο πριν τη διάλυση της Σ. Ένωσης το 1991.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου