Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εκοιμήθη ο θεολόγος Νικόλαος Ι. Σωτηρόπουλος


ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΤΕΡΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα 28-8-2014 ο θεολόγος Νικόλαος Ι. Σωτηρόπουλος ευχηθείτε για την ψυχή του. Αιωνία του η μνήμη. 

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς στο Θέρμο -Αγρινίου αύριο στις 5μ.μ. 

Έφυγε να συναντήσει τον ΚΥΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που αγάπησε και αφιερώθηκε από νεανικής ηλικίας και τον πνευματικό του πατέρα, τον π. Αυγουστίνο.

Καθόλου τυχαίο, αλλά πολύ σημαδιακό είναι ότι έφυγε το γνησιότερο, πιστότερο και πλέον υπάκουο τέκνο του π. Αυγουστίνου έφυγε για την αιωνιότητα σήμερα που συμπληρώνονται 4 ακριβώς χρόνια από τότε που έφυγε για την αιωνιότητα ο πνευματικός πατέρας του, ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ.

Έφυγε να συναντήσει τον ΚΥΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που αγάπησε και αφιερώθηκε από νεανικής ηλικίας και τον πνευματικό του πατέρα, τον π. Αυγουστίνο.

Δεν είναι για την ώρα να πούμε περισσότερα, αλλά έδειξε Ιώβεια υπομονή, μεγάλη ευγένεια, και καλοσύνη και επιείκεια προς τους πολλούς εχθρούς του, προς σκανδαλοποιούς συκοφάντες του, προς προς σεληνιαζόμενους βλάσφημους αιρετικούς και αισχρούς εχθρούς του, προς πολλά φθονερά ανθρωπάκια ακόμα και προς μεγάλους ψευδαδέλφους του που ο ίδιος τους χαρακτήρισε φθονερούς και μοχθηρούς και προς ανθρώπους που ανήκουν στην παρεούλα των ψευδαδέλφων. 

Αν τους φερόταν μόνο δίκαια χωρίς καθόλου επιείκεια θα θρηνούσαν ακόμα αλλά τους έδειξε μεγάλη ανοχή και επιείκεια και ευγένεια σε σχέση με αυτά που έχουν διαπράξει εναντίον του. Υπέμεινε πολλά και απερίγραπτα από όλους αυτούς. Δεν θα πούμε σήμερα περισσότερα.

Την ευχή του να έχουμε όσοι τον αγαπούμε και ευχόμαστε να μας στείλει ο Κύριος πολλούς άλλους που θα ακολουθήσουν το άγιο παράδειγμα του προς δόξαν Θεού, ωφέλεια των ανθρώπων και καταισχύνη των δαιμόνων και των πολλών οργάνων του.

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο έργο και το πρόσωπο του κορυφαίου ορθόδοξου θεολόγου, ιεροκήρυκα και συγγραφέα, του Ομολογητού κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου (http://niksothropoulos.wordpress.com/2014/08/28/a-644/)

ΒΙΝΤΕΟ: «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ»
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΘΕΟΛΟΓΟΣ - ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ)

Επιμέλεια: Σοφία Δ. Ντρέκου/Eglimatikotita.gr

3 σχόλια:

  1. Αληθινός ορθόδοξος μέ ήθος καί μεγάλη πίστη στόν Θεό. Είμαστε πολύ μικροί εμπρός του, νά σχολιάσουμε τό έργο του. Πραγματικά όπως αναφέρει τό άρθρο, τόν πολέμησαν αμέτρητοι σκατόψυχοι, κάτι πού μ΄ εξόργιζε πάντωτε, επειδή ομολογούσε τήν πίστη του δημοσίως, καί χωρίς νά γλύψει ποτέ κανένα γλοιώδη σκουλήκι. Τόν θαυμάζω τόν κύριο Νίκο, ήταν λαμπρός φάρος μέσα στήν ζούγκλα πού ζούμε. Ό Θεός σίγουρα θά τόν αναπαύσει κοντα Του, γι αυτό έχουμε ανάγκη τίς προσευχές του όλοι εμείς οί πιστοί πού τόν γνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκουγα πρόσφατα μια ομιλία του Νικόλαου Σωτηρόπουλου που μιλούσε για τον Μέγα Αθανάσιο και τον αποκαλούσε "στύλο της Ορθοδοξίας". Σήμερα έφυγε άλλος ένας στύλος της Ορθοδοξίας ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος. Αείμνηστε Νικόλαε Σωτηρόπουλε θέλω να σε ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου γιατί μέσα από τα κηρύγματα και τις ομιλίες σου κατάλαβα τι θα πει Ορθοδοξία. Σ' ευχαριστώ για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΌ ΝΙΚΌΛΑΕ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.Κ ΜΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ Σ..ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΨΥΧΗ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή