Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Τelegraph: Είναι η Σκόπελος το τέλειο ελληνικό νησί για διακοπές;


«Αυθεντικές πόλεις χτισμένες σε λόφους, άδειες παραλίες και ταβέρνες με χαρακτήρα» -Υμνεί το καταπράσινο νησί των Σποράδων ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Telegraph
Ο συντάκτης του άρθρου, εντυπωσιασμένος με την επταήμερη παραμονή του στο νησί, παρουσιάζει όλα τα συστατικά που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τη Σκόπελο, ως το τέλειο ελληνικό νησί.

Οι πόλεις είναι κτισμένες σε ψηλούς λόφους, οι παραλίες είναι ήσυχες, χωρίς δεκάδες τουρίστες και οι ταβέρνες διαθέτουν αυθεντικό παραδοσιακό φαγητό! Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση του Βρετανού δημοσιογράφου της Telegraph, για την μαγευτική Σκόπελο, που αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη.

Κάνοντας μια αναφορά στην περίφημη ταινία Mamma mia, που γυρίστηκε στο νησί, και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ο δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ταινία δεν δείχνει την πραγματική Σκόπελο.

"Η Σκόπελος έχει διατηρήσει την αναζωογονητική της αυθεντικότητα, μακριά από τα μπαρ και τις παραλίες με τον πολύ κόσμο. Για πολλούς επισκέπτες δείχνει με τον πιο ιδανικό τρόπο, γιατί η Ελλάδα είναι προορισμός διακοπών, αναδεικνύοντας την παρθένα ζωή των νησιών, το ανεπιτήδευτο φαγητό και τη διαμονή, τις ήσυχες παραλίες, τους περιπάτους μέσα στο πράσινο, το ορεινό εσωτερικό της και μια πλήρη διαφυγή από το άγχος της σύγχρονης ζωής".

"Είναι το τέλειο ελληνικό νησί;", αναρωτιέται και απαντά στον εαυτό του "Υπάρχουν πιο όμορφες παραλίες και χωριά και αλλού, αλλά η Σκόπελος συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται (για να θεωρηθεί τέλεια)".

Οι παραλίες είναι όνειρο

Το μεγάλο «ατού» της Σκοπέλου είναι σίγουρα οι υπέροχες παραλίες της με τα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά και το πράσινο των πεύκων να τις περικυκλώνει:

• Από τις καλύτερες παραλίες θεωρείται η Μηλιά, 25 χλμ. βορειοδυτικά της Χώρας, με ψιλό, λευκό βότσαλο και τα χαρακτηριστικά βράχια που αναδύονται μέσα από τη θάλασσα, ενώ το πευκοδάσος που την περιβάλλει συμπληρώνει υπέροχα το τοπίο.
• Από τις δημοφιλέστερες είναι και η στρωμένη με βότσαλο παραλία του Πανόρμου, 15 χλμ. δυτικά της Χώρας.
• Υπέροχη επιλογή είναι και η βοτσαλωτή, οργανωμένη ακτή του Στάφυλου, μόλις 4 χλμ. από τη Χώρα. Η διαδρομή για να την προσεγγίσετε περνάει μέσα από πλούσια πευκοδάση και σίγουρα θα σας μαγέψει...

Πώς να έρθετε:

• με ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο από τα λιμάνια του Αγίου Κωνσταντίνου (Στερεά Ελλάδα) και του Βόλου
• με συμβατικό πλοίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά τη θερινή σεζόν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου