Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία: Νέες επιτυχίες του στρατού κατά ανταρτών της Αλ Κάιντα


REUTERS/HANDOUT
Ασφαλείς πλέον είναι περιοχές που βρίσκονται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα, ενώ ο στρατός εξανάγκασε σε υποχώρηση αντάρτες που απειλούσαν πολλές πόλεις στις οποίες κατοικούσαν κυρίως χριστιανοί και αλεβίτες.
Ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει ανακαταλάβει τον έλεγχο πόλης βορειοδυτικά της Χάμα, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες δυνάμεις του Μετώπου Αλ Νούσρα, βραχίονας της Αλ Κάιντα στη χώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ασφαλείς πλέον είναι περιοχές που βρίσκονται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα, ενώ ο στρατός εξανάγκασε σε υποχώρηση αντάρτες που απειλούσαν πολλές πόλεις στις οποίες κατοικούσαν κυρίως χριστιανοί και αλεβίτες.
Δεκάδες μαχητές, αλλά και στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί από όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας, με τη βοήθεια συμμάχων, άρχισαν επιθέσεις κατά των ανταρτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, είχε συγκεντρώσει τις τελευταίες εβδομάδες περίπου 1.500 μαχητές στην πόλη Χαλφάγια, σε μια προφανή προετοιμασία για μια επικείμενη επίθεση στην πόλη Μέραντα, μία περιοχή που κατοικείται κυρίως από χριστιανούς και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου.
Μαχητές της οργάνωσης δήλωσαν ότι ο αρχηγός τους, Αμπού Μοχάμεντ Aλ Γκολανί, ήταν επικεφαλής της επίθεσης και έδωσε μια «γεμάτη συναίσθημα» ομιλία ώστε να εμψυχώσει τους μαχητές του που είχαν καταφθάσει στην περιοχή μερικές εβδομάδες νωρίτερα.
Σε ανακοίνωσή του, ο συριακός στρατός αναφέρει ότι έχει ανακαταλάβει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Χαλφάγια, καθώς και των γύρω περιοχών, αφ' ότου τα στρατεύματα κατάφεραν «να εξαλείψουν μεγάλο αριθμό τρομοκρατών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν κατάγονταν από τη Συρία και κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό των οχημάτων και των όπλων τους».
Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, δήλωσε ότι οι μαχητές της οργάνωσης αποχώρησαν ξαφνικά από την πόλη Χαλφάγια. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, πολλοί μαχητές αποχώρησαν επειδή δεν μπορούσαν να συνεχίσουν», δήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο Reuters.
Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι είχε ανακαταλάβει τον έλεγχο της πόλης Κατάμπ, καθώς και άλλων περιοχών που βρίσκονται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα.

http://www.naftemporiki.gr/story/856109/suria-nees-epituxies-tou-stratou-kata-antarton-tis-al-kainta
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου