Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αντώνης Σαμαράς: Η ανεργία είναι ύπουλος και σκληρός εχθρός της κοινωνίας...


Μιλώντας στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε επί μακρόν για την ανεργία που πλήττει τους νέους και για τις μελλοντικές δράσεις που θα την αναχαιτίσουν.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η ανεργία είναι ένας ύπουλος και σκληρός εχθρός της κοινωνίας, που υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας». Υπογράμμισε, δε, ότι για την αντιμετώπισή της «χρειάζεται να αναλάβουμε δράση τώρα που μπαίνουμε στη διαδικασία της ανάκαμψης».

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι φέτος, για πρώτη φορά έπειτα από 23 τρίμηνα, υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι στα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν 770.000 θέσεις εργασίας (σε τομείς εκτός απ' την ενέργεια).

«Στόχος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας τώρα που σταματαει η πτώση και ξεκινά η άνοδος», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στα διάφορα προγράμματα που τρέχουν ήδη για την αντιμετώπισή της δίνοντας έμφαση στην πανευρωπαϊκή στρατηγική μείωσης της ανεργίας η οποία χαρακτηρίζεται από την στροφή στην πολιτική οικονομία.
Επίσης, ζήτησε από τους υπουργούς του να επεξεργαστούν και να καταθέσουν συνολική πρόταση, και όχι μεμονωμένες εισηγήσεις, για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέχρι το επόμενο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης.

«Αποφασίστηκε να συσταθεί λευκό μητρώο επιχειρήσεων, δηλαδή όποια επιχείρηση δεν χρωστά εισφορές, δεν απολύει και σέβεται την εργατική νομοθεσία, θα απαλλάσσεται από ελέγχους ΣΕΠΕ και άλλες ταλαιπωρίες και πιθανόν ίσως αυτό συνδεθεί με μείωση εισφορών», είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου