Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Θεός σε πρόσταξε να συγχωρείς, κι εσύ Τον παρακαλάς να καταργήσει τη δική Του εντολή;


Ξέχασε, λοιπόν, τις ξένες αμαρτίες, για να ξεχάσει και ο Κύριος τις δικές σου. Γιατί αν πεις, «Τιμώρησε τον εχθρό μου», έκλεισες το στόμα σου. Έχασε πια η γλώσσα σου το δικαίωμα να μιλάει στο Θεό. Πρώτα-πρώτα επειδή εξαρχής Τον παρόργισες, κι υστέρα επειδή ζητάς πράγματα που είναι αντίθετα στον ίδιο το χαρακτήρα της προσευχής.
Αφού, δηλαδή, προσέρχεσαι για να ζητήσεις συγχώρηση αμαρτημάτων, πώς μιλάς για τιμωρία; Το αντίθετο έπρεπε να κάνεις, να παρακαλάς για τους άλλους, ώστε στη συνέχεια να παρακαλέσεις με παρρησία και για τον εαυτό σου. Αν προσευχηθείς για τους συνανθρώπους σου, τα πέτυχες όλα, έστω κι αν δεν πεις το παραμικρό για τις δικές σου αμαρτίες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ζοφερό από μια ψυχή που μνησικακεί και μισεί.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ακάθαρτο από μια γλώσσα που κακολογεί και καταριέται. Άνθρωπος είσαι, μη γίνεσαι θηρίο. Το στόμα σου δόθηκε όχι για να δαγκώνεις, αλλά για να παρηγορείς με τα λόγια σου. Ο Θεός σε πρόσταξε να συγχωρείς, κι εσύ Τον παρακαλάς να καταργήσει τη δική Του εντολή; Δεν σκέφτεσαι ότι ευχαριστιέται και γελάει ο διάβολος, όταν ακούει μια τέτοια προσευχή; Δεν συλλογίζεσαι ότι, από το άλλο μέρος, λυπάται ο Θεός, ο Πλάστης σου, ο Ευεργέτης σου, ο Σωτήρας σου; «Μα αδικήθηκα», λες, «και είμαι πικραμένος». Τότε, λοιπόν, προσευχήσου εναντίον του διαβόλου, που μας αδικεί περισσότερο από κάθε άλλον. Γιατί αυτός δημιουργεί και τους εχθρούς και τις έχθρες, αυτός είναι ο μεγάλος και μοναδικός εχθρός σου, με τον οποίο δεν είναι δυνατό να συμφιλιωθείς ποτέ.
Ο συνάνθρωπος, απεναντίας, όσα κι αν σου κάνει, είναι αδελφός σου. Γι” αυτό οφείλεις να προσεύχεσαι για το καλό του, για την ευτυχία του, για τη μετάνοια και τη σωτηρία του. Ας φροντίσουμε λοιπόν, αγαπητοί μου, να ζούμε και να ενεργούμε σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου, για να είναι καρποφόρα η προσευχή μας και να πετύχουμε τη βασιλεία των ουρανών.

Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

http://lllazaros.blogspot.gr/

4 σχόλια:

  1. ΒΟΗΘΑ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΠΑΡΑΛΥΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ;ΤΡΑΒΑΤΕ ΩΡΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΩΜΟΠΑΠΑΔΑΡΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΓΑΛΕ ΤΑ ΧΕΙΣ ΧΑΜΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ.ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΌΙ ΕΊΣΤΕ Κ ΟΙ 2,.ΕΣΥ ΠΌΥ ΕΙΧΕΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ ΤΟΥΣ?ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΑΖΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΙΒΑΝΙ ΣΤΟ ΘΥΜΙΑΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ,ΓΟΝΑΤΙΣΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ,ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ,ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΑ ΠΡΟΔΟΤΑΚΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ.ΤΟΣΟ ΛΙΓΔΕΣ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΜΙΑΡΟΙ.

      Διαγραφή
  3. 8:13 ΠΟΙΟΣ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΣΤΝ ΤΣΙΠΡΑ??ΧΑΧΑΧΑ ΚΟΨΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΨΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ Κ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ.:-D ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή