Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές ροδάκινων, παρά το ρωσικό εμπάργκο


Αυξημένες είναι τελικά οι Ελληνικές εξαγωγές ροδάκινων, παρά το ρωσικό εμπάργκο. Σύμφωνα με στοιχεία που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, οι εξαγωγές ροδάκινων εφέτος, μέχρι αυτή την ώρα, ανέρχονται σε 141.000 τόνους, έναντι 112.000 τόνων πέρυσι.

Από τα ελληνικά ροδάκινα, μόνο 1.000 τόνοι έχουν οδηγηθεί στο πρόγραμμα εσωτερικής κατανάλωσης. Παρ' όλα αυτά, τα έσοδα των ροδακινοπαραγωγών φαίνεται ότι θα είναι μειωμένα, καθώς η ρωσο-ουκρανική κρίση επιτείνει την πίεση στις τιμές που καταγράφεται από την αρχή του 2014.

Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εξωτερικών προκειμένου να δώσουν διέξοδο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα θα επιδιώξουν την υπογραφή, εντός του 2014, συμβάσεων αλληλοαναγνώρισης με χώρες όπως η Ινδία η Κίνα και η Κορέα.

Πέραν των ροδάκινων η κρίση αλλά και γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στη ρωσική αγορά με τη μεγάλη πτώση της τιμής στο ρούβλι έναντι του ευρώ, έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις εξαγωγές ελληνικής γούνας ενώ μειωμένη είναι και προσέλευση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα από 1,3 εκατ. πέρυσι σε 1,2 εκατ. εφέτος.

Στο μεταξύ, ξεκινάει σήμερα Δευτέρα η δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Ανάπτυξης του προσχεδίου νόμου για να μειωθεί περαιτέρω η γραφειοκρατία για τις εξαγωγές. Όπως αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, τον ερχόμενο μήνα ξεκινάει η λειτουργία του ηλεκτρονικού πιστοποιητικού για τις εξαγωγές ενώ γνωστοποιήθηκε ότι σε σχέση με τον στόχο της κυβέρνησης να μειωθεί ο χρόνος των εξαγωγών κατά 50% και κατά 20% το κόστος, το 2013 επιτεύχθηκε μείωση 17% του χρόνου για τις εξαγωγές και 7,8% σε ό,τι αφορά στο κόστος.

Σε ό,τι αφορά στο συνολικό μέγεθος των εξαγωγών εκτιμάται ότι θα παραμείνουν σταθερές φέτος σε σχέση με το 2013 στα 27 δισ. ευρώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου