Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Eρντογάν: Το Κυπριακό θα λυθεί αν η Ελλάδα κάνει το καθήκον της -Σκληρή απάντηση από το ΥΠΕΞ


Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες έκανε κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα. 

Ο νέος Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως το Κυπριακό θα λυθεί πολύ σύντομα, αν η Ελλάδα κάνει το καθήκον της, όπως και η Τουρκία. Στα λεγόμενα του Ερντογάν έδωσε σκληρή απάντηση το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας πως η Τουρκία έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τον τερματισμό της παράνομης στρατιωτικής κατοχής και του συνεχιζόμενου εγκλήματος του εποικισμού στην Κύπρο.  

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, χαρακτήρισε απογοητευτικές τις δηλώσεις του Ερντογάν, προσθέτοντας ότι τα λεγόμενά του επιβεβαιώνουν την «εμμονή» της Αγκυρας στην «επιθετική πολιτική» της εναντίον της Κύπρου. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας προαπαιτεί την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξομάλυνση των σχέσεων Αγκυρας-Λευκωσίας.

Ακόμη, το ΥΠΕΞ κατηγόρησε τον Ερντογάν για απόπειρα εξίσωσης των συγκεκριμένων υποχρεώσεων που έχει η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη με «τις βαριές ευθύνες της Τουρκίας στο Κυπριακό», κάνοντας λόγο για «νομικά αβάσιμο» και «πολιτικά απαράδεκτο» παραλληλισμό.

«Η Τουρκία έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τον τερματισμό της παράνομης στρατιωτικής κατοχής, του συνεχιζόμενου εγκλήματος του εποικισμού στην Κύπρο και την αποκατάσταση του δικαιώματος όλων των Ελληνοκυπρίων προσφύγων να επιστρέψουν στις εστίες και περιουσίες τους», τόνισε ο κ. Κούτρας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου