Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο Ομπάμα "λύγισε" τον Ερντογάν που ανοίγει τα σύνορα για ενισχυθούν οι Κούρδοι στο Κομπάνι


Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

''Έσπασε'' τα σύνορα της  Τουρκίας  η παρέμβαση Ομπάμα:  Η  Άγκυρα, μετά το - αυστηρό , όπως φαίνεται - τηλεφώνημα του Αμερικανού Προέδρου στον κ Τ. Ερντογάν, αναγκάστηκε να επιτρέψει  στους Κούρδους Πεσμεργκά του Β.Ιράκ  να περάσουν στο Κομπάνι της Συρίας και να ενισχύσουν έτσι την κουρδική άμυνα έναντι της   τρομοκρατικής οργάνωσης <<Ισλαμικό Κράτος>> (ISIL)  την ώρα που και οι ΗΠΑ έριχναν εφόδια στους Κούρδους μαχητές!

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Άγκυρα - με σχετικό ρεπορτάζ στην κρατική τηλεόραση- επιχειρεί να εμφανίσει την τακτική αυτή υποχώρηση στην τηλεφωνική απαίτηση του Ομπάμα, ως ...συμφωνία Ερντογάν με τον Ομπάμα.  Βεβαιως ο κ.  Ερντογάν με δημόσιες δηλώσεις πριν από την συνομιλία επέμενε ότι δεν καταλάβαινε τι θέλουν οι ΗΠΑ στο ζήτημα της Συρίας και του Κομπάνι. Τώρα, λένε ακόμα οι φίλοι του, ότι το κατάλαβε καλά και αφησε - για πρώτη φορά- τον στρατό των Κούρδων να περάσει δια μέσου της Τουρκίας... 

Αναγκάστηκε να το παραδεχθεί

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις που προέβη κατά την την συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν με τον ομόλογο του της Τυνησίας, είπε πως θα συνεχίσουν κάθε ανθρωπιστική βοήθεια για το Κομπάνι. Όταν δε κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση που έγινε από την περιφερειακή κουρδική διοίκηση του Ιράκ για τη συνεργασία Τουρκίας - ΗΠΑ σχετικά με το Κομπάνι, ο κ. Τσαβούσογλου είπε «βοηθάμε για τη διάβαση.Οι συνομιλίες πάντως συνεχίζονται».Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμα πως επιθυμούν να απαλλαγεί η Συρία από όλες τις απειλές- μια ακόμα προσπάθεια να κράτα και τον Ασαντ στο στόχαστρο.

O Τύπος αναφέρεται σήμερα στην τηλεφωνική συνομιλία του Τούρκου Προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της οποίας, όπως υποστηρίζει ο τύπος, οι δύο  ηγέτες, συμφώνησαν σε έναν κοινό αγώνα κατά του «Ισλαμικού κράτους». Σύμφωνα μετ δημοσιεύματα κατά τη συνομιλία φέρεται να συμφωνήθηκε να ληφθούν μέτρα για την ανάσχεση της τρομοκρατικής οργάνωσης και την αντιμετώπιση του Συριακού ζητήματος, συμπεριλαμβανομένου του Κομπανί. 


Τι δεν ομολογούν
Και αυτά που δεν λέγονται είναι βεβαίως ότι αφενός οι Αμερικανοί τους έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό για να περάσουν οι Κουρδοι του Β. Ιράκ προς Συρία (Κομπάνι) και αφετέρου ότι  η Τουρκία που είδε προς τα που γέρνουν τα νερά  σταδιακά προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά , κάνοντας υποχωρήσεις...

H Hurriyet αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν επίσης τη σημασία της συνεργασίας τους για την ενίσχυση της ειρήνης και σταθερότητας στο Αφγανιστάν.  

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία της Τουρκίας, η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε με την επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν από την Καμπούλ.Στη συζήτηση,αναφέρεται, τέθηκε ακόμα και το θέμα της βοήθειας, που έχει παράσχει η Τουρκία σε πάνω από 1.5 εκατ Σύρους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και περίπου 180 χιλ Κούρδοι του Κομπανί. 

Η από αέρος βοήθεια

Όσον αφορά τα εφόδια (οπλισμό και  πυρομαχικά καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικο) που ερρίφθησαν στο Κομπάνι μεταδόθηκε νωρίτερα από το Πεντάγωνο, ότι τα υλικα αυτά  θα βοηθήσουν πολύ τους Κούρδους μαχητές να αντιμετωπίσουν το ''Ισλαμικό Κράτος''.
Η Διοίκηση των Κούρδων μαχητών  του Κομπάνι επιβεβαίωσαν την από αέρος ενίσχυσή τους και ανέφεραν πως πρόκειται να τους δοθεί επιπλέον βοήθεια. «Η στρατιωτική βοήθεια που μας έριξαν, το ξημέρωμα, αμερικανικά αεροπλάνα ήταν εξαιρετικής σημασίας για μας.Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς για την κίνηση αυτή που θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Αμερικανούς», αναφέρει η κουρδική ανακοίνωση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου