Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η Ρωσία επιθυμεί συμμετοχή στην αντιτρομοκρατική συμμαχία μόνο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ


Μία ακόμη επιβεβαίωση του Pentapostagma.gr, που σχετικό του άρθρο, είχε μιλήσει για μυστικές «συζητήσεις» μεταξύ  Ρωσίας και ΗΠΑ,  για την διενέργεια πιθανών κοινών χερσαίων και αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίον των Τζιχαντιστών, οι οποίες όμως αντιμετωπίζουν προς το παρόν την ρωσική αντίδραση και  πίεση, να τεθούν αυστηρά υπο τον «μανδύα» του ΟΗΕ. Προς το παρόν, είναι πιθανή μία καταρχήν συμφωνία,  που να αφορά  αυστηρά και μόνο το ζήτημα ανταλλαγής πληροφοριών, και αναμένουμε εξελίξεις.
«Η Ρωσία υποστηρίζει τις κυβερνήσεις του Ιράκ , της Συρίας και της Μέσης Ανατολής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών, με πολλούς τρόπους, μεταξύ των οποίων και με μαζικές προμήθειες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού» δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε ανοιχτή διάλεξη που έδωσε στη Μόσχα, με θέμα την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς πολιτικές σχέσεις της Ρωσίας.

Στις συνομιλίες που είχε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ο Λαβρόφ είχε τονίσει πως η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία αντιτρομοκρατική συμμαχία, η οποία έχει συσταθεί παρακάμπτοντας τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Η κατάσταση στο Ιράκ, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί και αναπτυχθεί εδώ και μια δεκαετία, έχει αποδείξει πλέον πως η επιβολή κάθε “συνταγής” διακυβέρνησης και κοινωνικής – οικονομικής ανάπτυξης σε μια άλλη χώρα είναι παραλογισμός. Σήμερα, η χώρα αυτή (το Ιράκ) η οποία είναι φίλη μας, και την οποία οι αμερικανοί επιμένουν να την καταστήσουν πρότυπο μοντέλο εκδημοκρατισμού και εκσυγχρονισμού για τις υπόλοιπες αραβικές χώρες της περιοχής, βιώνει μια βαθιά κρίση που απειλεί και την ίδια την ύπαρξή της ως ενιαίο κράτος» επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Σε άλλο σημείο της διάλεξης ο Λαβρόφ τόνισε πως και το Ιράν και η Συρία αποτελούν συμμάχους της Ρωσίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας: «Είχαμε επισημάνει στους εταίρους την ανεπίτρεπτη απουσία του Ιράν και της Συρίας στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης για το Ιράκ».

«Η Ινδία νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει ρωσικά όπλα και ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, εναντίον κάθε στόχου και απειλής, πάντα όμως μέσα στα πλαίσια του σεβασμού των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε σε άλλο σημείο της διάλεξής του ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ερωτώμενος για την θέση της Ρωσίας στην περίπτωση που η Ινδία χρησιμοποιήσει ρωσικά όπλα εναντίον των τζιχαντιστών, ο ρώσος διπλωμάτης απάντησε πως  «είναι προφανές πως η Ινδία, όπως και κάθε άλλη χώρα που έχει προμηθευτεί από τη Ρωσία στρατιωτικό εξοπλισμό, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον κάθε απειλής, αρκεί να μην αντίκειται στους νόμους του Διεθνούς Δικαίου». Ο μόνος περιορισμός που έχει επιβάλλει η Μόσχα στις συμφωνίες και τις συμβάσεις, συνέχισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, είναι πως δεν μπορεί να αλλάξει ο τελικός αποδέκτης: «Από τη στιγμή που έχουμε πουλήσει όπλα στον στρατό της Ινδίας, περιμένουμε και να τα χρησιμοποιήσει ο ινδικός στρατός και όχι κάποιος άλλος».

Στις ένοπλες συγκρούσεις που ξεσπούν στην Ινδία, το Δελχί μπορεί να χρησιμοποιήσει ρωσικά αλλά και αμερικανικά και γαλλικά όπλα, τα οποία υπάρχουν σε αφθονία στο εμπόριο, επεσήμανε ο Λαβρόφ, τονίζοντας πως  «αρκεί να μην παραβιάζονται οι διεθνείς κανόνες που διέπουν το νόμιμο εμπόριο όπλων».

Η Ρωσία επιθυμεί την συμμετοχή της κατά των Τζιχαντιστών, αλλά μόνο με την κάλυψη του οργανισμού ΗΕ , διότι δεν επιθυμεί να δείξει ότι είναι προσηλωμένη στην διεθνή νομιμότητα, κάτι για το οποίο έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ. Άλλωστε είναι ανοικτό και το ζήτημα της Ουκρανίας , και έτσι θέλει να εμφανίσει τον ΟΗΕ, ωε τον μόνο οργανισμό που μπορεί να λάβει αποφάσεις  στρατιωτικής επέμβασης, λόγω ότι η Ρωσία αποτελεί ένα από τα μόνιμα μέλη με δικαίωμα βέτο. Το παγκόσμιο  παιχνίδι απαιτεί προσεκτικές κινήσει λόγω των τεράστιων γεωπολιτικών συμφερόντων σε όλον τον κόσμο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου