Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ρουμανία: Έτοιμη η βάση της ΝΑΤΟϊκής βαλλιστικής άμυνας


Εγκαινιάστηκε στη Ρουμανία αμερικανική βάση (NSF Deveselu), η οποία είναι μέρος των υποδομών του Προγράμματος Αντιβαλλιστικής Άμυνας Aegis (ΒMD: ballistic missile defense) του ΝΑΤΟ. Η βάση αναμένεται να καταστεί επιχειρησιακή το 2015.

Ο Αμερικανός υποναύαρχος Τζον Σκόρμπι, διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης περιοχής Ευρώπης, Αφρικής, Νοτιοδυτικής Ασίας, παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων: «Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία, καθώς η απειλή των βαλλιστικών πυραύλων κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων μας είναι πραγματική και διαρκώς ογκούμενη. Ευτυχώς και οι δυνατότητες του ΝΑΤΟ να την αντιμετωπίσουν είναι επίσης πραγματική και συνεχώς αυξανόμενη», κατέληξε ο Αμερικανός υποναύαρχος.

Η «αντιπυραυλική ασπίδα», όπως είναι γνωστό το BMD, γεννήθηκε το 2000, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, ως απάντηση του ΝΑΤΟ στην απειλή των διηπειρωτικών, βαλλιστικών πυραύλων και της διασποράς τους, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Σήμερα το BMD Aegis αποτελεί βασικό σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα, ώστε να εξασφαλιστεί η βαλλιστική άμυνα της Ευρώπης από τη ρωσική απειλή. «Η βάση που εγκαινιάστηκε αποτελεί βασικό στοιχείο της αυξανόμενης αποτελεσματικότητας του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της βαλλιστικής απειλής. Επίσης θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να πλήξουν τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη», είπε ο Σκόρμπι.

Η νέα βάση θα εξοπλιστεί με βλήματα αναχαίτισης πυραύλων SM-3 και με ραντάρ Aegis SPY-1. Τα βλήματα SM-3 δεν έχουν επιθετικές, παρά μόνο αμυντικές, δυνατότητες, όντας ικανά να αναχαιτίζουν επερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους. Το σύστημα SM-3 είναι πανομοιότυπο με το αντίστοιχο που χρησιμοποιούν τα αμερικανικά πολεμικά συστήματος Aegis. Είναι σχεδιασμένο να εντοπίζουν και να καταστρέψουν βαλλιστικούς πυραύλους στη διάρκεια της πτήσης τους προς τον στόχο.

Στη βαλλιστική άμυνα της Ευρώπης θα βοηθήσει και η Προωθημένη Ναυτική Δύναμη που έχει έδρα στη Ρότα της Ισπανίας (Forward Deployed Naval Forces). Η δύναμη αυτή αποτελείται, αυτή την στιγμή, από τέσσερα αντιτορπιλικά που διαθέτουν το σύστημα μάχης Aegis, ενώ προβλέπεται η ανάπτυξη και ενός τέταρτου σκάφους. Ο πλοίαρχος Μπιλ Γκάρεν θα είναι ο πρώτος διοικητής της βάσης, στην οποία θα υπηρετούν περίπου 200 Αμερικανοί στρατιωτικοί. Μία ίδια βάση αντιβαλλιστικής άμυνας προβλέπεται να δημιουργηθεί και στην Πολωνία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου