Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Εξοργιστικό άρθρο της Telegraph: «Ο Έλγιν ήταν ήρωας..Η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων» .

Ένα επικριτικό κείμενο δημοσιεύει σήμερα ο βρετανικός Telegraph, που αναφέρεται στις ελληνικές προσπάθειες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα.

Ξεκαθαρίζοντας ότι η δικηγόρος ειδικεύεται στο δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι στο δίκαιο των μουσείων ή των αρχαιοτήτων, ο Telegraph αναφέρει:

«Τα Μάρμαρα καταστρέφονταν στην Αθήνα. Ο Έλγιν ζήτησε άδεια από την κυβέρνηση στην Αθήνα να τα αφαιρέσει. Το έπραξε με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Αθήνας, μέσα σε μια περίοδο 4 ετών, από το 1801 έως το 1805». Σημειώνει ακόμη ότι ο λόρδος Έλγιν χρηματοδότησε μόνος του το όλο εγχείρημα, γεγονός που στη συνέχεια τον οδήγησε στη χρεοκοπία. «Ο Έγλιν ήταν ένας ήρωας που πέθανε φτωχός σπαταλώντας την περιουσία του στη μάχη υπέρ των Μαρμάρων», σημειώνει ο αρθρογράφος-ιστορικός Ντομινίκ Σέλγουντ.

Ο Σέλγουντ εκφράζει την πεποίθηση ότι το κίνητρο του Έλγιν δεν ήταν χρηματικό, ισχυριζόμενος ο Έλγιν ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας και δεν είχε ίδιον όφελος αλλά έκανε ό,τι έκανε από την αγάπη του προς τις τέχνες και την έγνοιά του να σώσει τα Μάρμαρα από την καταστροφή.
Στο ίδιο κείμενο φιλοξενείται η άποψη του καθηγητή νομικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Τζον Χένρι Μέριμαν ο οποίος υποστηρίζει ότι «κανένας νόμος δεν δίνει στην Ελλάδα δικαιώματα επί των Μαρμάρων του Παρθενώνα», προσθέτοντας πως «το σύγχρονο ελληνικό κράτος δεν έχει κανένα νομικό και ηθικό δικαίωμα να ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων».


Πηγή 



 

5 σχόλια:

  1. Πέρασαν χιλιάδες χρόνια, έγιναν πολλές καταστροφές και λεηλασίες μνημείων του ελληνικού πολιτισμού
    από τους Βυζαντινούς και Οθωμανούς κατακτητές,
    όμως ακόμα η ελληνική γη, αλλά και η θάλασσα,
    κρύβουν αμύθητης αξίας, απαράμιλλης τέχνης και επιστήμης θησαυρούς που συνεχώς αποκαλύπτονται ( Αμφίπολη, Αντικύθηρα, Mυκήνες,......)

    Το ερώτημα κάθε συνειδητού, σκεπτόμενου Έλληνα είναι:
    Ο Χριστιανισμός τί έδωσε τελικά σ αυτόν τον τόπο στα 1.700 χρόνια ύπαρξής του;
    Γνωρίζετε κάποιον αξιόλογο φιλόσοφο, επιστήμονα, πολιτικό, καλλιτέχνη, ποιητή, συγγραφέα;
    Γράφτηκε κάποιο σημαντικό έργο που να διαβάζεται και σήμερα;

    Αποδεκτός κάθε καλόπιστος, πολιτισμένος, με συγκεκριμένα στοιχεία διάλογος.
    Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί ναρκωτικά παίρνεις ρέ όργιο? Μιλάμε γιά πολύ νοθεία! Απώλεια συνειδήσεως ώστε νά μήν νοιώθεις τί γράφεις. Άλλαξε μπάφο, βρές κάτι νά μήν σέ πειράζει τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟ ΓΙΑ ΚΩΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣΠΟΡΕ ΜΑΛΑΚΟΠΥΤΟΥΡΑ 11.39
    ΜΗΠΩΣ ΚΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΤΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΌΙ.ΜΑΡΤΥΡΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΌΥΤΕ ΣΤΌΑ...ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσες φορές σού είπα βρωμοπράκτορα 1.33 νά μάθεις λίγα Ελληνικά? Πού διάβασες τούς κώλους καί τά σκατά.........σκατόμυαλε-σκατόψυχε? Πότε θά μάς κάνεις τήν χάρη νά ξεκουμπιστείς από τήν πατρίδα μου νά πάς στό διάολο? Ζήτησε μετάθεση από τήν πρεσβεία σου καριόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή