Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ν. Κορέα: Άλλα 100 άρματα K-2 Black Panther το 2017


Ο Οργανισμός που εποπτεύει τις εξοπλιστικές προμήθειες της Νότιας Κορέας, η DAPA (Defense Acquisition Program Administration), ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή άλλων 100 αρμάτων μάχης τύπου K-2 Black Panther, νέας γενιάς, μετά τα 100 πρώτα που τέθηκαν σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο.

Το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει, καθώς στις δοκιμές το άρμα μάχης απέτυχε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις που είχαν τεθεί από τις νοτιοκορεατικές χερσαίες δυνάμεις. Ωστόσο, οι κατασκευαστές υποστηρίζουν πλέον, ότι το άρμα μάχης που φέρει εγχώρια κατασκευασμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης και κινητήρα, θα έχει μεγάλη ισχύ πυρός και ευελιξία, με σκοπό να εξισορροπηθεί το αριθμητικό – ποσοτικό πλεονέκτημα που απολαμβάνει η Βόρεια Κορέα.

Ταυτόχρονα όμως, η νοτιοκορεατική βιομηχανία θα κινηθεί ενεργά στη διεθνή αγορά προωθώντας το νέο προϊόν της, ευελπιστώντας να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί απόσβεση της επένδυσης για την ανάπτυξη του άρματος, το οποίο κόστισε 1,84 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα βασικότερα χαρακτηριστικά, το K-2 Black Panther διαθέτει πυροβόλο των 120 χιλιοστών, αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 70 χιλιόμετρα ανά ώρα, μπορεί να διέλθει από υδάτινο κώλυμα βάθους τεσσάρων μέτρων με τη χρήση αναπνευστήρα (σνόρκελ). Ο ντιζελοκινητήρας (αντίγραφο του γερμανικού MTU-890) αποδίδει ισχύ 1.500 ίππων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου