Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Τώρα και τα Α-10 στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους


Μετάφραση - Επιμέλεια: OnAlert
Πηγή: Stars & Stripes

Τα Α-10, τα βομβαρδιστικά, που το Πεντάγωνο προσπαθεί να "ξεφορτωθεί", αντί να αποσυρθούν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις στρατηγικών στόχων της Μέσης Ανατολής με σκοπό την εξόντωση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους. Οι Αμερικανοί δεν εκτιμούν ιδιαίτερα την εμφάνιση αυτού του μαχητικού, έχουν όμως αναγνωρίσει την απόδοση του στο πεδίο της μάχης. Το αεροσκάφος, αποκαλούμενο και "Warthog" (παρατσούκλι που παραπέμπει σε αγριόχοιρο), ρίχθηκε στη μάχη έναντι του “Ισλαμικού Κράτους” στο Ιράκ και τη Συρία.

Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη ιστοσελίδα για αμυντικά θέματα Stars & Stripes, μια μοίρα μαχητικών A-10 Thunderbolts έφθασε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής την περίοδο 17-21 Νοεμβρίου. Αυτός ο τύπος μαχητικού χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως σε αποστολές στο Αφγανιστάν. 

Το A-10 είναι αργό αλλά σταθερό βομβαρδιστικό χαμηλής πτήσης, που όμως μπορεί να εξαπολύσει τεράστια δύναμη πυρός ενάντια σε εχθρικές χερσαίες δυνάμεις και να διεξάγει υποστηρικτικές αποστολές.

Το βομβαρδιστικό θεωρείται βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει καταρτίσει το Πεντάγωνο.

“Θα μεγιστοποιήσουμε τη χρήση τους” δήλωσε ο Τζ. Κάσιντυ, εκπρόσωπος της ΠΑ των ΗΠΑ. Συμπληρώνοντας πως “θα αξιοποιηθούν σε αποστολές διάσωσης μάχης”. Η Πολεμική Αροπορεία των ΗΠΑ αρνήθηκε να δημοσιεύσει στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των A-10 που έχουν διατεθεί για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, πέρα από το ότι πρόκειται για μια “εκστρατευτική μοίρα”. 


Τα αεροπλάνα ανήκουν στην 163η εκστρατευτική μοίρα μαχητικών. Η μονάδα, επίσης γνωστή ως Blacksnakes (Μαύρα Φίδια) υπάγεται πλέον στον 332nd Air Expeditionary Group, ομάδα πυο συνδέεται ιστορικά με το διάσημο 332rd Fighter Group των αφροαμερικανών αεροπόρων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορική ομάδα επανενεργοποιήθηκε στις 16 Νοέμβρη για να συμμετάσχει στην επιχείρηση Operation Inherent Resolve (Εγγενής Αποφασιστικότητα), στέλνοντας σαφές μήνυμα ΄στους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους που αποτελούν τη βασική δεξαμενή ψήφων προς τον πρόεδρο Ομπάμα. 

Η πληροφορία σχετικά με το πού έχουν αναπτυχθεί τα A-10 είναι διαβαθμισμένη. Ο αμερικάνικος στρατός χρησιμοποιεί μια σειρά μεγάλων αεροπορικών βάσεων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και συχνά αρνείται να δώσει στοιχεία σχετικά με τις χώρες υποδοχές, λόγω των φόβων για πολιτικές επιπλοκές σε τοπικό επίπεδο. 

Στις ΗΠΑ πάντως εδώ και λίγο καιρό, τα Α-10 βρίσκονται στο επίκεντρο σημαντικών αντιπαραθέσεων. Τα Α-10 είναι γηρασμένα αεροσκάφη που έχουν κριθεί ασύμφορα ως προς το λειτουργικό κόστος και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ επιθυμεί να αποσύρει μετά τις ραγδαίες περικοπές που ανακοινώθηκαν στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου. Αντί όμως να τα αποσύρει, τα χρησιμοποιεί στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή. Αν και άλλα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, οι υποστηρικτές των Α-10 εντός του αμερικανικού Κογκρέσου αλλά και εκτός, υποστηρίζουν πως κανένα διαθέσιμο τζετ δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το Warthog.

Μετάφραση - Επιμέλεια: OnAlert
http://www.stripes.com/news/a-10s-deployed-to-take-on-the-islamic-state-1.316187
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου