Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

3000 «έξυπνες» βόμβες αποστέλλουν οι ΗΠΑ ως στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ


Τρείς χιλιάδες « έξυπνες» βόμβες κατασκευής της εταιρίας Boning industry θα στείλει εντελώς δωρεάν η αμερικανική κυβέρνηση στο Τελ Αβιβ , ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο presstv.ir .

Σύμφωνα με ισραηλινά άρθρα σε πολλές ισραηλινές εφημερίδες αναφορικά με τις βόμβες αυτές, σημειώνεται ότι είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποίησε το Ισραήλ κατά την διάρκεια της φονικής επίθεσης του στην Γάζα, πριν κάποιους μήνες και στοίχισαν την ζωή σε χιλιάδες παλαιστινίους.

Το κόστος της αποστολής αυτής της παρτίδας των βομβών ανέρχεται στο ύψος των 82 εκατομμυρίων δολαρίων, και θα κατακυρωθεί στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που χορηγείται από τον αμερικανικό στρατό στο Ισραήλ.
Η οικονομική βοήθεια της Αμερικής χορηγείται κάθε χρόνο στο Ισραήλ βάση της Συμφωνίας Κάμπ Ντέιβιντ που συνάφθηκε το 1978.

Οι βόμβες τύπου JDAM είναι σχεδιασμένες ώστε σε ακτίνα τριών μέτρων, να επιτυγχάνουν απώλειες σχεδόν 100% . Ακόμη λοιπόν κι αν ο «εχθρός» παρεμβληθεί στο σύστημα GPS, η βόμβα JDAM παραμένει σχετικώς ακριβής .

Η βόμβα αυτού του τύπου προστατεύει επίσης και τους πιλότους. Αντίθετα από τις κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες, οι οποίες καθοδηγούνται στο στόχο τους από ένα αεροσκάφος που πετά στα 5.000 μέτρα, οι νέες «έξυπνες» βόμβες μπορούν να κατευθυνθούν από τα 11.000 μέτρα, σε απόσταση δηλαδή που δεν φτάνουν τα αντιαεροπορικά πυρά.

Μπορούν επίσης να απελευθερωθούν από το αεροσκάφος μέχρι και 24 χιλιόμετρα μακριά από το στόχο τους, προσφέροντας στους πιλότους μεγαλύτερη ασφάλεια. Τέλος, χρειάζεται περίπου μία ώρα για να τοποθετηθεί στο αεροσκάφος ένας πύραυλος Κρουζ, αλλά μόνο δέκα λεπτά για μία βόμβα αυτού του τύπου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου