Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αυξάνεται η αμερικανική στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν


Σύμφωνα με τη νέα πολτική της Ουάσιγκτον, προβλέπεται αύξηση του αριθμού των Αμερικανών στρατιωτών στην χώρα αυτή, για το 2015, κατά 2.000 στρατιώτες, αναφέρει η τουρκική τηλεόραση TRT .

Στο τέλος του τρέχοντος έτους, λήγει η προθεσμία παραμονής της διεθνούς δύναμης αρωγής (ISAF), που λειτουργεί στο Αφγανιστάν από το 2001 μέχρι σήμερα, και για ένα διάστημα μάλιστα ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών είχε ανέλθει στους 130 χιλιάδες στρατιώτες . Ο αριθμός των αμερικανών που παραμένει σήμερα στο Αφγανιστάν ανέρχεται στους 12 χιλιάδες άνδρες .

Σε δηλώσεις που είχε κάνει τον περασμένο Μάιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, είχε αναφέρει ότι στα μέσα του 2015 θα μειωθεί στο ήμισυ ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών, ενώ στο τέλος του 2016, θα αποχωρήσει τελείως η αμερικανική στρατιωτική δύναμη στην χώρα.
Εντωμεταξύ όμως λόγω της συνεχιζόμενης ανασφάλειας γενικά στην χώρα, καθώς ο Αφγανικός στρατός δεν μπορεί να την διασφαλίσει με την παρουσία του και την δύναμη του , στον αγώνα καταπολέμησης των τρομοκρατών Ταλιμπαν και της Αλ Καιντα, η αμερικανική πολιτική αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα, όπως αναφέραμε και σε παλαιότερα άρθρα στο Pentapostagma.gr.
Στις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το 2014 σκοτώθηκαν 4χιλιάδες άμαχοι και 600 Αφγανοί άνδρες ασφαλείας .

Η αμερικανική κυβέρνηση βάση των εξελίξεων αυτών, προετοιμάζεται να ενισχύσει την παρουσία της με δύναμη 2 χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.
Η αύξηση της παρουσίας των αμερικανών στο Αφγανικών έχει να κάνει με την κεντρική Ασία, και τις εξελίξεις στην περιοχή. Ο νέος «δρόμος του Μεταξιού», που προετοιμάζεται από Ρωσία και Κίνα αποτελούν το δέλεαρ για τα μακρόπνοα σχέδια των ΗΠΑ, ενώ τα τωρινά σχέδια αφορούν την έντονη δραστηριότητα του ακραίου Ισλάμ , που βρίσκει καταφύγιο στα απόκρημνα βουνά της περιοχής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου