Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Συμμαχία πολλών δισ. ευρώ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης - Η βούληση να «κτιστεί» μία ισχυρή συμμαχία μεταξύ Καΐρου και Αθήνας εκφράστηκε στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, αντιστράτηγο Mahmoud Hegazy, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Νωρίτερα ο ανώτατος Αιγύπτιος αξιωματούχος είχε συνομιλίες με τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο. Οι στρατιωτικές ηγεσίες των δύο χωρών αποφάσισαν να ενισχύσουν όσο περισσότερο γίνεται τη συνεργασία των κρατών σε όλα τα επίπεδα που αφορούν στην άμυνα. Η συμφωνία αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της  οικονομικής συνεργασίας Αθήνας- Αιγύπτου που σχετίζεται και με τον καθορισμό των ΑΟΖ.


Να σημειωθεί ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τα οποία εκτιμάται ότι υπάρχουν νότια και ανατολικά της Κρήτης, στο θαλάσσιο χώρο προς την Αίγυπτο,  είναι εξαιρετικά σημαντικά. Έως τώρα ήταν αδύνατη οποιαδήποτε συνεννόηση με το Κάιρο για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών, καθώς δεν μπορούσαν να οριοθετηθούν οι ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδος και της Αιγύπτου.  Έντονη, μάλιστα, ήταν η πεποίθηση Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων,  ότι πίσω από την αδιαλλαξία του Καίρου κρυβόταν η Άγκυρα.

Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και σχηματίζεται μία ισχυρή συμμαχία μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ  και Αιγύπτου που βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και είναι κυρίαρχη η βούληση να μην επιτραπεί σε κανέναν να εμποδίσει την ευημερία των εμπλεκόμενων χωρών. Υπάρχει η πεποίθηση, από αξιωματούχους της Αθήνας ότι κάθε παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας, που στόχο θα έχει να εμποδίσει την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις συγκεκριμένες ΑΟΖ, θα πέσει στο κενό.
Μάλιστα, για να ενισχυθεί και να εφαρμοστεί στο επιθυμητό επίπεδο η στρατιωτική συνεργασία Αθήνας- Καΐρου και όχι μόνο, Έλληνες αξιωματικοί ήδη διδάσκονται από φέτος την αραβική γλώσσα  στο σχολείο ξένων γλωσσών του ΓΕΕΘΑ, όπου ξεκίνησε και λειτουργεί και το πρώτο σχετικό τμήμα (αραβικά). 
Επίσης ο αρχηγός των  Ενόπλων Δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy, συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας καθώς ενδιαφέρονται να επισκευάσουν και να αναβαθμίσουν το στόλο των F-16 που διαθέτουν. Ήδη η ΕΑΒ έχει αναβαθμίσει επιτυχώς στο παρελθόν και τα αμερικανικά  F-16  που είχαν έδρα σε χώρες της Ευρώπης. 

http://newpost.gr/post/401910/symmaxia-pollwn-dis-eyrw-metaksy-ellados-kai-aigyptoy
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου