Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ερντογάν προς ΗΠΑ: δέχεστε τους όρους μας ή δεν πολεμάμε τους τζιχαντιστές!

Δύο ημέρες πριν την επίσκεψη του Τζον Μπάϊντεν στην Τουρκία, ο πρόεδρος της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ικανοποιήσει ακόμη τους όρους τους οποίους είχε θέσει η Άγκυρα ώστε να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στον διεθνή συνασπισμό ο οποίος έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πριν αρχίσει μια περιοδεία στην Αφρική, ο κ. Ερντογάν είπε ότι ο συνασπισμός «δεν έχει λάβει τα μέτρα τα οποία είχαμε ζητήσει».
Η τουρκική κυβέρνηση ζητούσε ιδίως από την Ουάσινγκτον να εξοπλίσει και να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) για να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας για τους πρόσφυγες, καθώς και μια περιοχή απαγόρευσης πτήσεων.
Ο κ. Ερντογάν με την ομιλία του αυτή, ουσιασιαστικά απαντούσε στον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, που από την Αυστραλία τόνισε ότι “η πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία δεν αλλάζει και η απομάκρυνση του Άσαντ δεν είναι η προτεραιότητά μας“,  απαίτησε από τον διεθνή συνασπισμό «να λάβει τώρα μέτρα όσον αφορά την περιοχή απαγόρευσης πτήσεων και τη ζώνη ασφαλείας, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό» του ΕΣΣ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε ότι η χώρα του δεν θα συμμετέχει πλέον στον συνασπισμό εάν οι όροι τους οποίους έχει θέσει δεν ικανοποιηθούν. «Προφανώς η Τουρκία θα διατηρήσει τη θέση της ως το τέλος αυτής της διαδικασίας», επέμεινε.
Ο κ. Ερντογάν έκανε την τοποθέτηση αυτή ενώ ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος Τζον Άλεν επισκέπτεται την Τουρκία για να συζητήσει με ανώτερους αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης για τα μέσα και τους τρόπους «για να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ι.Κ.», σύμφωνα με εκπρόσωπο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα.
Μέχρι σήμερα η μόνη γνωστή συνεισφορά της Άγκυρας στον διεθνή συνασπισμό ο οποίος δρα εναντίον του Ι.Κ., το οποίο έχει καταλάβει τεράστιες εκτάσεις της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ, είναι ότι επέτρεψε σε Κούρδους μαχητές από το Ιράκ να διέλθουν από το έδαφος και τα σύνορά της για να απωθήσουν την έφοδο των τζιχαντιστών στη συριακή πόλη Κομπάνι.
Ωστόσο η Άγκυρα εισέρχεται σε μια εξαιρετικά δυσχερή –γι αυτήν- περίοδο, καθώς ο μέχρι πρότινος σύμμαχός της στην πολιτική άποψη ότι θα πρέπει να τεθεί παράλληλα η καταστροφή των τζιχαντιστών με την ανατροπή του Άσαντ, το Κατάρ, μετέβαλλε άποψη και δέχθηκε να συμμετάσχει ενεργά στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, κάτω από την πίεση των χωρών του Κόλπου.
Στο πλαίσιο άσκησης όμως αυτής της πολιτικής ο καθοδηγούμενος από την ΜΙΤ, επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) στο Χαλέπι, …….., εγκατέλειψε με τις δυνάμεις του την πόλη και με τους άνδρες του πέρασε στην Τουρκία. Με τον τόπο αυτό επιχειρεί να εκβιάσει την κατάσταση επιτρέποντας στον Άσαντ και τους τζιχαντιστές να λειτουργήσουν σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων Σύριων που έχουν απομείνει στην πόλη.
Η Τουρκία, σύμφωνα μ όλα τα υπάρχοντα δεδομένα επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα «Σρεμπρένιτσα» προκειμένου να υποχρεώσει τις ΗΠΑ και τη συμμαχία να κινηθούν κατ΄του Άσαντ, αδιαφορώντας για την τύχη του πληθυσμού.

e-dragoumanos.eu
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου