Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η Κίνα αναπτύσσει το πρώτο υπερηχητικό UAV του κόσμου;


Το μυστηριώδες στρατιωτικό UAV της Κίνας "Dark Sword" σύμφωνα με το κινεζικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, θα μπορούσε να γίνει το πρώτο υπερηχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον κόσμο.

Το Dark Sword – στα κινεζικά "Anjian", προκάλεσε αίσθηση το 2006 όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Zhuhai Airshow, λόγω του ασυνήθιστου τριγωνικού σχήματός του και των ερωτηματικών αναφορικά με τις τεχνολογικές δυνατότητες της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας.

Το μοντέλο εκτέθηκε στη συνέχεια σε αντίστοιχη διεθνή έκθεση του Παρισιού, την Paris Air Show, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε, και πέπλο μυστηρίου καλύφθηκε γύρω από το ερευνητικό πρότζεκτ κατασκευής αυτού του αεροσκάφους, καθώς καμία επίσημη ανακοίνωση δεν πραγματοποιήθηκε σχετικά με την ανάπτυξη του UAV. Αυτό οδήγησε στο να φουντώσουν υποθετικά σενάρια σχετικά με την κατάληξη του εξοπλιστικού προγράμματος. Άλλοι πιστεύουν πως το έργο έπαυσε λόγω έλλειψης πιστώσεων -ή και για άλλους απροσδιόριστους λόγους- ενώ άλλοι, είναι πεπεισμένοι πως το έργο ανάπτυξης του αεροσκάφους συνεχίζεται σιωπηρά, με τις ερευνητικές διαδικασίες και τις δοκιμές να πραγματοποιούνται υπό άκρα μυστικότητα. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κινέζος εμπειρογνώμονας για θέματα αεροναυπηγικής Φου Κιανσάο στο CCTV, το drone εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα μπορούσε να γίνει το πρώτο παγκοσμίως υπερηχητικό UAV. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη εφόσον το πρόγραμμα προχωράει με διαβαθμισμένες διαδικασίες, καθώς άλλωστε αυτή είναι μια πρακτική που ακολουθείται και από άλλες πρωτοπόρες τεχνολογικά δυνάμεις όπως είναι οι ΗΠΑ.

Ο Φου πιστεύει πως ακόμη και δοκιμαστικά μοντέλα του αεροσκάφους θα μπορούσαν να είναι αποκαλυπτικά σχετικά με τις τεχνολογικές δυνατότητες της Κίνας, προσθέτοντας ότι η ανάλυση από διεθνείς παρατηρητές των μοντέλων που εκτίθενται σε παρουσιάσεις όπως είναι το Zhuhai Air Show, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαρροή πολύτιμων στοιχείων που δεν θα ήθελαν οι σχεδιαστές να γίνουν ευρέως γνωστές.

Ο Φου δηλώνει ενθουσιασμένος από την πρόσφατη παρουσίαση του C-17 Globemaster III, του μεγάλου μεταγωγικού αεροσκάφους που παρουσίασαν οι Κινέζοι που επιδεικνύει τη ραγδαία εξέλιξη της κινεζικής αεροναυπηγικής το τελευταίο διάστημα.

Σχετικά με την εξέλιξη της διεθνούς εξοπλιστικής αγοράς, ο Φου επισημαίνει πως ενώ οι αεροπορικές επιδείξεις παρέχουν μια πλατφόρμα παρουσίασης των νέων αεροναυπηγικών επιτευγμάτων, τα πιο προηγμένα από αυτά, που βρίσκονται στην τεχνολογική αιχμή παγκοσμίως, είναι απρόσιτα για τις οικονομικές δυνατότητες των χωρών που δεν τα παράγουν, καθώς οι περισσότερες χώρες δεν μπορούν εύκολα να τα συμπεριλάβουν στα εξοπλιστικά τους προγράμματα. Ο Φου επισημαίνει πως αν η Κίνα επιθυμεί να αναχθεί σε μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στην αεροπλοΐα ανά τον κόσμο, είναι μονόδρομος να αναπτύξει τις δικές της τεχνολογίες.

Επιμέλεια - Μετάφραση: OnAlert
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2847902/Does-China-SUPERSONIC-drone-Claims-secret-Dark-Sword-project-flown.html
http://www.wantchinatimes.com/news-subclass-cnt.aspx?cid=1101&MainCatID=11&id=20141124000081
CCTV
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου