Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Washington Post: 500 Αμερικανοί μυστικοί πράκτορες αποστέλλονται εσπευσμένως στο «εξωτερικό»


Σύμφωνα με την έγκριτη και έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία  επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους με γνώση των σχεδίων του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ  ετοιμάζονται να αποστείλουν  στο εξωτερικό 500 κυβερνητικούς πράκτορες , οι οποίοι θα εργάζονται υπό κυβερνητική «κάλυψη». Το pentapostagma.gr, με σημερινό άρθρο καταγράφει στην Ευρώπη την ραγδαία αύξηση της ρωσικής κατασκοπευτικής παρουσίας, σε χώρες όπως η Πολωνία, η Σουηδία, και η Τσεχία.

Η Υπηρεσία  στρατιωτικών Πληροφοριών (DIA) είχε σχεδιάσει να  εκπαιδεύσει και να αποστείλει σε ξένες χώρες περίπου χίλιους «εργαζόμενους». Θεωρούνταν  κάτι από παραπάνω από σίγουρο ότι «αυτοί»  θα συνεργαζόντουσαν με την CIA, και την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, ως μέρος της αντι-τρομοκρατικής εκστρατείας , που είχε  ως στόχο την διασφάλιση της αμερικανικής  εθνικής ασφάλειας, αναφέρει το δημοσίευμα .

Ωστόσο, δύο χρόνια μετά την αναγγελία της δημιουργίας της Μυστικής Υπηρεσίας του  αμερικανικού Υπουργείου  Άμυνας (DIA), το σχέδιο αναθεωρήθηκε. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, ο αριθμός των «εργαζομένων» κάτω από κυβερνητική κάλυψη  θα αφορά 500 άτομα, και η κύρια αποστολή τους θα είναι η συλλογή  πληροφοριών για το Πεντάγωνο, αποκλειστικά.

Όπως αναφέρεται από την δημοσίευση μιας εκ των εσωτερικών πηγών της αμερικανικής εφημερίδας, οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας θα είναι διαθέσιμοι «σε πολύ δύσκολες και «καυτές» περιοχές σε όλο τον κόσμο,» συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, όπου δρουν  τρομοκρατικές ομάδες, τύπου «Αλ-Κάιντα» και «ισλαμικού κράτους. Οι προσπάθειες των αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων, κατευθύνονται  προς  την ικανοποίηση των « αναγκών του Υπουργείου Άμυνας». Αυτό λέει πολλά για τον τρόπο και το είδος των πληροφοριών που επιθυμούν να συλλέξουν οι αμερικανοί πράκτορες.

Το 2012, το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει ένα σχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών πληροφοριών και τη δημιουργία μιας νέας μονάδας της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (DIA),  η οποία θα ασχολούνταν αποκλειστικά με  επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών σχετικά με τις κρίσιμες περιοχές «ενδιαφέροντος»  των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εφημερίδα Washington Post, γράφει για την (DIA), ότι σε αντίθεση με την CIA, η μονάδα αυτή δεν έχει την εξουσία να διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις και αποστολές στο εξωτερικό,  υπό την επίβλεψη των εκπροσώπων του Υπουργείου Άμυνας, διότι υπάρχει νομικό κενό .

Το ζήτημα στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες αφορά τις προσωπικές «κόντρες» μεταξύ των ίδιων των υπηρεσιών πληροφοριών . Στην συγκεκριμένη περίπτωση η CIA, δεν επιθυμούσε μέσα στα «πόδια της» την δράση των στελεχών της νεοσυσταθείσας (DIA). Αλλά πέρα από αυτό και τις «οικογενειακές  κόντρες» στο αμερικανικό Πεντάγωνο, εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο αύξησης των κατασκοπευτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Μια κατάσταση που προσομοιάζεται με τον ψυχρό πόλεμο. Η χώρα μας αποτελεί «πληροφορικό στόχο» για πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην Θράκη δρουν σωρηδόν οι τούρκοι πράκτορες, καλυπτόμενοι κάτω από τον ισλαμικό μανδύα. Η ουσία είναι ότι απαιτείται αναδιάρθρωση των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, για αν μπορέσουν αν αντιμετωπίσουν τον τουρκικό και ισλαμικό κίνδυνο που περιτριγυρίζει την χώρα μας. Επίσης σημασία έχει ότι οι κατάσκοποι παγκοσμίως επικεντρώνονται σε ζητήματα κυρίως αμυντικού ενδιαφέροντος, κάτι που καταδεικνύει το τι μέλει γενέσθαι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου