Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

IHS: Το Ισραήλ διαθέτει τις πιο ετοιμοπόλεμες δυνάμεις, ακόμα και από Τουρκία και Ιράν στη Μέση Ανατολή


Σύμφωνα με στρατιωτικούς  αναλυτές των ΗΠΑ, αλλά  και του αμυντικού ινστιτούτου IHS,  το Ισραήλ διαθέτει στην Μέση Ανατολή, τις πιο ικανές και τεχνολογικά ανώτερες ένοπλες δυνάμεις.
Το ινστιτούτο  IHS που έχει έδρα στο Κολοράντο , διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τη σύγκριση των κύριων στοιχείων και δεικτών των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή αυτή, δημιουργώντας τον ανάλογο  πίνακα κατάταξης των χωρών της Μ.Ανατολής, αναφέρει η ιστοσελίδα cursorinfo.co.il.israel (1)
Από την ενδελεχή έρευνα των αμερικανών εμπειρογνωμόνων, διαπιστώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός (IDF),  είναι ο πιο ισχυρός και σύγχρονος στρατός στην Μέση Ανατολή, ακόμη πιο ετοιμοπόλεμος από τον στρατό της Τουρκίας και του Ιράν, αναφέρει η ιστοσελίδα  cursorinfo.co.il.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, αλλά  και την επαλήθευση των στοιχείων που παρέχονται από το ινστιτούτο IHS ,οι χώρες με τις ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις,  στην περιοχή έχουν την ακόλουθη σειρά:

Ισραήλ (IDF). Προϋπολογισμός  15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. 3870 άρματα μάχης , 680 μαχητικά αεροσκάφη( αναμένονται μέσα στο 2015, τα πρώτα F-35B) , 176 χιλιάδες στρατιώτες του τακτικού στρατού. Ο Ισραηλινός Στρατός έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία από την άποψη του τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και τα αεροσκάφη που διαθέτει  η πολεμική αεροπορία της χώρας  έχουν τον  τίτλο τα «καλύτερα του κόσμου».
Τουρκία. 18, 1  δισεκατομμύρια δολάρια προϋπολογισμό ενόπλων δυνάμεων. 410.000 στρατιώτες, 3.657 άρματα μάχης, 989 μαχητικά αεροσκάφη. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό  όπλων της δικής της παραγωγής
Σαουδική Αραβία. 56.7 δισεκατομμύρια δολάρια, 233.000 στρατιώτες, 1095 άρματα μάχης και 652 μαχητικά αεροσκάφη. Έχει το πιο προηγμένο από τεχνολογικής άποψης, οπλοστάσιο, στη Μέση Ανατολή, μετά το Ισραήλ
Αραβικά Εμιράτα. 14.4 δισεκατομμύρια δολάρια , 65.000 στρατιώτες, 545 άρματα μάχης και 444 μαχητικά  αεροσκάφη. Ο οπλισμός προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Ουκρανία, Γαλλία,  Γερμανία και ν Ιταλία.
Ιράν 3 δισεκατομμύρια δολάρια , 545.000 στρατιώτες, 2.409 άρματα μάχης και 481 μαχητικά αεροσκάφη. Λόγω του γεγονότος ότι το Ιράν είναι ανεξάρτητο κράτος  παράγει όπλα δικής του κατασκευής , συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων και των αρμάτων, που «υποφέρουν» όμως από έλλειψη  τεχνικού εξοπλισμού, και ανταλλακτικών  σε σύγκριση με άλλους στρατούς.
Αίγυπτος  4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, 468.000 στρατιώτες, 4.767 άρματα μάχης , 1.100 μαχητικά αεροσκάφη. Η Αίγυπτο κάθε χρόνο λαμβάνει αμερικανική βοήθεια ύψους 1,3 δισ, συμπεριλαμβανομένου και του αμυντικού τομέα τομέα. Αναμένονται στα επόμενα χρόνια, 4 γαλλικές κορβέτες, ρωσικά άρματα μάχης Τ-90,μαχητικά αεροσκάφη 4η γενιάς Mig -35, αντιαεροπορικά συστήματα S-300, ΤΟΜΑ. Ο αιγυπτιακός στρατός βρίσκεται σε φάση εκσυγχρονισμού.       
Συρία 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια , 220 χιλιάδες στρατιώτες, 4950 άρματα μάχης και 473 μαχητικά αεροσκάφη. Πριν από τον εμφύλιο πόλεμο ήταν ένας από τους ισχυρότερους στρατούς της περιοχής.
Ιορδανία  1.5 δισεκατομμύρια δολάρια , 110 χιλιάδες στρατιώτες, 1321άραματα μάχης , 246  μαχητικά αεροσκάφη. Λαμβάνει βοήθεια των ΗΠΑ για την ενίσχυση της άμυνας. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα άρματα και τα αεροσκάφη της είναι απηρχαιωμένα .
Ομάν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια. 72.000 στρατιώτες, 215 άρματα μάχης και 101 μαχητικά αεροσκάφη.
Κουβέιτ  5.2 δισεκατομμύρια δολάρια, 15.500 στρατιώτες, 368 άρματα μάχης και 101 μαχητικά αεροσκάφη.
Κατάρ  1,9  δισεκατομμύρια δολάρια, 12.000 στρατιώτες, 90 άρματα μάχης, 72  μαχητικά αεροσκάφη. Φέτος προμηθευτήκαν συστήματα  αμερικανικής πυραυλικής άμυνας Patriot , αξίας 11000 εκατομμυρίων  δολαρίων .
Μπαχρέιν 730 εκατομμύρια δολάρια, 13 χιλιάδες στρατιώτες, 180 άρματα μάχης και 105 αεροσκάφη.
Ιράκ  πριν την πτώση του Σαντάμ Χουσείν ο  ιρακινός στρατός ήταν ένας από τους  κυρίαρχους στην περιοχή, αλλά με την πτώση του καθεστώτος έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, γεγονός που δείχνει την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τους μαχητές του «ισλαμικού κράτους».
Λίβανος 7  δισεκατομμύρια δολάρια, 131.000 στρατιώτες, 318 άρματα μάχης, 57 μαχητικά  αεροσκάφη.
Υεμένη  1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, 66 χιλιάδες στρατιώτες, 1260 άρματα μάχης και 181 μαχητικά αεροσκάφη.
Σκοπός του πίνακα αυτού θωρούμε  στο  Pentapostagma.gr, ότι αποτελεί η ρευστή κατάσταση στην Μ.Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο. Οι αμερικανοί «ρεαλιστές»  όπως πάντα σε τέτοιες  περιπτώσεις , αξιολογούν την κάθε χώρα ξεχωριστά , για να αναλύσουν στην συνέχεια τις δυνατότητες που έχει καθεμία  σε μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις. Πάντως χωρίς να είμαστε «μάντεις», η δημοσιοποίηση ενός τέτοιου πίνακα , έχει λόγο και σκοπό. Πιθανόν να αποστέλλονται μηνύματα σε «διάφορες» πλευρές, ή πιθανόν να ετοιμάζεται κάτι στην περιοχή αυτή. ίδωμεν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου