Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Washington Post: Οι ΗΠΑ φταίνε για την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων


Μετά από 13 χρόνια, δύο πολέμους και τρισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για στρατιωτικό εξοπλισμό, οι ΗΠΑ διαπιστώνουν ότι χάνουν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Τα «χτυπήματα» αυξήθηκαν δραματικά πέρυσι. Και η χώρα που οδηγεί τον πόλεμο κατά των τρομοκρατών, φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Αυτό αναφέρει η Washington Post, σε ανάλυση της έκθεσης για την Παγκόσμια Τρομοκρατία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, πέρυσι καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία 13 χρόνια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ειρήνη. Συγκεκριμένα, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα «χτυπήματα» αυξήθηκαν από λιγότερα από 1.500 που ήταν το 2.000, σε σχεδόν 10.000 το 2013. Το 60% αυτών που έγιναν πέρυσι, ήταν στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Νιγηρία και τη Συρία.

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση του προβλήματος, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα. «Η αύξηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας συνέπεσε με την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Αυτό προκάλεσε μεγάλα κενά εξουσίας στη χώρα, επιτρέποντας σε διαφορετικές φατρίες να έρθουν στο προσκήνιο και να γίνουν βίαιες», καταλήγει η έκθεση για την Παγκόσμια τρομοκρατία.

Από τις πέντε χώρες όπου έγιναν τα περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα, στις δύο οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε πολυετείς πολέμους- το Ιράκ και το Αφγανιστάν- σε μία υπάρχει εκστρατεία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη- το Πακιστάν- και σε μία ακόμη γίνονται αεροπορικές επιθέσεις- τη Συρία.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει από 4 έως 6 τρισεκατομμύρια στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ άγνωστα είναι τα επιπλέον ποσά που έχουν διατεθεί για αντιτρομοκρατικές ενέργειες αλλού. «Αν και δεν έχουμε υποστεί μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις επί αμερικανικού εδάφους μετά από την 11η Σεπτεμβρίου, τα στοιχεία για την Παγκόσμια τρομοκρατία εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν τα χρήματα αυτά έχουν διατεθεί σωστά. Και δίνουν βάση στην πεποίθηση ότι η εξωτερική μας πολιτική στην πραγματικότητα είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης στην παγκόσμια σκηνή», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου