Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Νιγηρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ


Πυρ σε μια πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 ανθρώπους, άνοιξαν άγνωστοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις Αρχές φέρονται να είναι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε αργά τη νύχτα της Δευτέρας (29/12), είχε στόχο την πόλη Καουτικάρι, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, μόλις 10 χλμ. από το χωριό Τσίμποκ, όπου πάνω από 200 μαθήτριες είχαν απαχθεί τον Απρίλιο και συνεχίζουν να βρίσκονται στα χέρια των ισλαμιστών.
«Ήταν περίπου 20, βαριά οπλισμένοι. Ήρθαν με 4x4 οχήματα και μερικές μοτοσικλέτες. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν στρατιώτες», δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Τζόνα Ουμάρου, ένας από τους επιζώντες.
«Ένας άνδρας που έτρεχε δίπλα μου δέχθηκε σφαίρες κι έπεσε καθώς έφευγα για να σωθώ. Λίγη ώρα αργότερα, στους δρόμους κείτονταν νεκροί 15 άνθρωποι», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ένοπλοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις Αρχές είναι μέλη της Μπόκο Χαράμ, απήγαγαν 172 γυναίκες και παιδιά, ενώ σκότωσαν άλλους 35 ανθρώπους νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σε επίθεση που εξαπέλυσαν στην ίδια περιοχή.
Στο μεταξύ, οι ενέργειες της Μπόκο Χαράμ, μιας οργάνωσης που έχει σκοπό να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος στη Νιγηρία, έχουν στοιχίσει, μόνο φέτος, τη ζωή σε τουλάχιστον 10.340 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν υπολογισμό που δημοσιοποίησε τον περασμένο μήνα το Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις (Council on Foreign Relations, cfr) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Η εξέγερση, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια, έχει επίσης εξαναγκάσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη βορειοανατολική Νιγηρία.
Η δράση της Μπόκο Χαράμ θεωρείται πλέον η σοβαρότερη απειλή για τη σταθερότητα της μεγαλύτερης οικονομίας της Αφρικής, της πρώτης τη τάξει πετρελαιοεξαγωγικής και πολυπληθέστερης χώρας της ηπείρου.
Υπογραμμίζοντας μάλιστα την απειλή που εγείρει η Μπόκο Χαράμ και για τις άλλες χώρες της περιοχής, ο στρατός του Καμερούν ανακοίνωσε ότι οι άνδρες του σκότωσαν τουλάχιστον 41 μέλη της Μπόκο Χαράμ, αποκρούοντας μια σειρά επιθέσεων κατά μήκος των συνόρων της χώρας αυτής με τη Νιγηρία το Σαββατοκύριακο.
Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών της Νιγηρίας Χασούμι Μασαούντου ανέφερε σήμερα (30/12), ενώπιον κοινοβουλευτικών, ότι η χώρα είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με την ηγεσία της Μπόκο Χαράμ, ωστσόσο δεν γνωρίζει σε ποιον από τους επικεφαλής της να απευθυνθεί.
«Θέλουμε αυτός ο πόλεμος να τερματιστεί. Εάν μπορούμε να μιλήσουμε μαζί τους για να σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει στη Νιγηρία, γιατί όχι», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι ο ένας από τους στόχους θα είναι να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των μαθητριών που έχουν απαχθεί.
Στο μεταξύ, μόνο στη νοτιοδυτική επαρχία Ντίφα στο Νίγηρα, η οποία γειτονεύει με την πολιτεία Μπόρνο της Νιγηρίας όπου μαίνεται η εξέγερση των ισλαμιστών, οι πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει τους 87.000 από το Μάιο του 2013, εν μέσω της αστάθειας στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία εκτιμάται ότι θα υπονομεύσει τη διεξαγωγή των προεδρικών και άλλων εκλογών τον ερχόμενο Φεβρουάριο…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου