Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Μεγάλη πτώση η αγορά στη Μόσχα, κάτω πάλι το ρούβλι


Η δραματική αύξηση των επιτοκίων δανεισμού στο 17% (6,5 μονάδες πάνω), μετά τη μεγαλύτερη υποχώρηση του ρωσικού νομίσματος τα τελευταία 16 χρόνια (από το 1998), δεν κατάφερε να συγκρατήσει την πτώση του ρουβλίου, το οποίο μετά από μια ελπιδοφόρα έναρξη με κέρδη άνω του 10%, τα απόλεσε και κινείται ξανά σε αρνητικό έδαφος, ενώ έχει χάσει το 55% της αξίας του έναντι του δολαρίου από την αρχή του χρόνου.

Το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει, ότι η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, υπερβαίνει τις ρωσικές προσπάθειες να αντιμετωπίσει τη νομισματική κρίση. Η ισοτιμία ρουβλίου προς το αμερικανικό δολάριο, το μεσημέρι διαμορφωνόταν στα 64,6 ρούβλια για ένα δολάριο.

Ως αποτέλεσμα της πολύ δύσκολης αυτής κατάστασης, το χρηματιστήριο της Μόσχας κατέρρευσε, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 12,06%, ενώ μεγάλο είναι και το πρόβλημα με τα ρωσικά ομόλογα, αφού η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε το 15% για πρώτη φορά, καθιστώντας σχεδόν απαγορευτικό τον δανεισμό της Ρωσίας από τη διεθνή αγορά.

Ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει και κινείται στα ψηλά τριετίας, ενώ οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για σταθεροποίηση της κατάστασης, ξοδεύοντας 80 δισεκατομμύρια δολάρια, μείωσε τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας, στα 416 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου