Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Λούλης: «Ο Τσίπρας θα πρέπει να εύχεται να μην κυβερνήσει μόνος του».



Τον τελευταίο καιρό και δεδομένης της προσπάθειας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απορρόφηση του κεντροδεξιού χώρου, έχουν οργιάσει οι φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί τις οδηγίες του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη,
του για πολλά χρόνια εξ’ απορρήτων του Μεγάρου Μαξίμου και μάλιστα κυρίως κατά τις περιόδους δεξιών κυβερνήσεων. Για την ιστορία επισημαίνεται ότι ο γνωστός επικοινωνιολόγος ήταν επί σειρά ετών σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή.
Ωστόσο και ο ίδιος αισθάνεται ανασφάλεια στην πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο Starκαι ερωτηθείς τι θα μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ο κ. Λούλης επεσήμανε -επικαλούμενος σχετικό άρθρο του που δημοσιεύθηκε πρόσφατα- ότι «ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εύχεται να μην κυβερνήσει μόνος του. Να μην έχει αυτοδυναμία. Ακόμα όμως και αν έχει θα πρέπει να αποκτήσει συμμάχους» είπε ο πολιτικός αναλυτής. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα «ο κ. Τσίπρας αναγκαστικά θα βάλει νερό στο κρασί του».
Η «δουλειά» του κ. Λούλη στην Κουμουνδούρου
Σε κάθε περίπτωση, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι διαβάζουν πίσω από τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη φρασεολογία και τις πολιτικές θέσεις του κ. Λούλη. Επισήμως, βέβαια, διαψεύδεται ότι ο κ. Λούλης είναι σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στο παρασκήνιο η φημολογία ότι είναι ο μυστικοσύμβουλος της Κουμουνδούρου ενισχύεται συνεχώς.
Προφανώς αυτό το ρόλο προσπάθησε να υπηρετήσει και σήμερα ο κ. Λούλης, ο οποίος στο πλαίσιο δηλώσεων του στο Star-με την ιδιότητα του πολιτικού αναλυτή- προσπάθησε να εξαγνίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ήταν εμφανέστατη η προσπάθεια του να καθησυχάσει όχι μόνο τις αγορές αλλά και τους Έλληνες ψηφοφόρους, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι με ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου…
«Δεν πιστεύω ότι θέλουν να μας πετάξουν έξω από την ζώνη του ευρώ» είπε ο κ. Λούλης ερωτηθείς τι θα γίνει εάν επί ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευρωπαίοι και Τσίπρας δεν συμφωνήσουν. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε εάν μας χρησιμοποιούν για παραδειγματισμό προς τις άλλες χώρες, ο πολιτικός αναλυτής ήταν κατηγορηματικός: «δεν μας χρησιμοποιούν ως παράδειγμα. Δεν είμαστε τόσο βαρύ χαρτί για να είμαστε το παράδειγμα».
Τα δυο προφίλ του κ. Τσίπρα
Βέβαια στην προσπάθεια του να κρατήσει τις… ισορροπίες, ο κ. Λούλης είπε ότι ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει δυο εικόνες: η πρώτη είναι η περισσότερο υπεύθυνη και ήταν την περίοδο που έλεγε ότι οι αγορές είναι σκληρές. Η δεύτερη, όμως, είναι… τα νταούλια, αναφερόμενος προφανώς στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα από την Κρήτη όπου είπε το γνωστό «εμείς θα παίζουμε τη λύρα και αυτοί (σσ. οι αγορές) θα χορεύουν… πεντοζάλη».
Σε αυτό το σημείο ο κ. Λούλης επεσήμανε το αυτονόητο προφανώς για να το ακούει και ο κ. Τσίπρας ότι οι αγορές δεν επηρεάζονται από τίποτα και από κανένα.
«Οι δανειστές είναι σκληροί γιατί είμαστε αναξιόπιστοι»
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και στη αμετάκλητη στάση που μέχρι στιγμής κρατούν οι δανειστές, ο κ. Λούλης επεσήμανε ότι «οι δανειστές είναι σκληροί μαζί μας γιατί είμαστε αναξιόπιστοι. Δεν μας εμπιστεύονται. Ακόμα και εάν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας οι δανειστές δεν θα αλλάξουν στάση».
Δύσπιστοι οι πολίτες
Πάντως, ο κ. Λούλης επεσήμανε ότι ο κόσμος είναι δύσπιστος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς ακόμα και στον κ. Τσίπρα, επειδή όμως δεν τον έχουν «δοκιμάσει» ως πρωθυπουργό, ο κ. Λούλης εκτίμησε ότι ο κόσμος θα δώσει στον κ. Τσίπρα χρόνο λίγο μηνών για να δουν τι θα κάνει». Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι ακόμα και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρα «τα πράγματα δεν θα αλλάξουν…».
Αξίζει να σημειωθεί ο εν λόγω πολιτικός αναλυτής επεσήμανε ότι ο κόσμος δεν πρέπει τοις μετρητοίς τα λόγια των πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Τσίπρας.
Ο Λούλης στο τραπέζι του Δραγασάκη
Η προσέγγιση του κ. Λούλη προς την Κουμουνδούρου έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο κ. Λούλης εθεάθη να πίνει καφέ στην «Αίγλη» του Ζαππείου με τον Γιάννη Δραγασάκη.
 loulis dragasakis
Μετά το σάλο που προκλήθηκε και εντός της Κουμουνδούρου, ο κ. Λούλης είχε απαντήσει ότι συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα είναι ένας από τους συμπαρουσιαστές του βιβλίου του για τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

http://www.crashonline.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου