Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσίπρας καθησυχάζει τους Ευρωπαίους: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της


Με δήλωσή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος πως η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία με την ΕΕ και καθησυχαστικός ως προς τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Ο δημοσιογράφος του αμερικανικού πρακτορείου σχολιάζει πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί σήμερα να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους πιστωτές της Ελλάδας, έπειτα από μια εβδομάδα κατά την οποία παρατηρήθηκε μαζική ρευστοποίηση σε ομόλογα και μετοχές, η οποία προκλήθηκε από την εξαγγελία του πως επιθυμεί να τερματίσει τη συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στο Bloomberg δηλώνει: «Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ».

Παράλληλα τονίζει ότι «χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους».

Παρατίθεται ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού:

Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.

Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους.

Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη.

Επιμέλεια: Στέλλα Γκαντώνα

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Aυτή είναι ή πρώτη κωλοτούμπα? Ή Ελλάδα θά αποπληρώσει τά χρέη της? Alexis αναγνωρίζεις όλο τό φέσι πού μάς επέβαλαν οί εβραίοι σου? Καί ό έλεγχος πού πρέπει νά γίνει γιά τό υπερφουσκωμένο παράνομο χρέος τί έγινε? Πήγε περίπατο? Κύριε εγκεφαλικά καμμένε τής συγκυβέρνησης κι εσύ τό αναγνωρίζεις? Εσύ πού κτυπούσες μπουνιές τά έδρανα τής βουλής καί σού πεταγώντουσαν τά μάτια καί οί φλέβες γιά τόν λογιστικό έλεγχο? Μοιράστε κι άλλο σανώ στά πρόβατα νά σάς ξαναψηφίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις απολυτο δικιο...που ειναι ο λογιστικος ελεγχος..τσιπροκαμενοι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή