Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Με κέρδη τελικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ανατρέποντας το αρνητικό ενδοσυνεδριακό τους πρόσημο, αποτυπώνοντας την ανακούφιση των επενδυτών μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και την ανάκαμψη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Εξαίρεση αποτέλεσε ο FTSE 100 ^FTSE-0,23% στο Λονδίνο, ο οποίος έκλεισε με πτώση υπό την πίεση της δεικτοβαρούς μετοχής της Shell.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,22% στις 6.811 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI+0,25% κατέγραψε άνοδο 0,25% στις 10.738 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+0,44% έκλεισε με κέρδη 0,44% στις 4.631 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε απώλειες 0,02% στις 368,76 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 2,5%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του 2014 ανήλθαν σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση, στα 3,1 δισ. ευρώ.

Επίσης, η Diageo, ενισχύθηκε κατά 3,1%, παρά το γεγονός ότι υποχώρησαν κατά 18% τα κέρδη α΄ εξαμήνου. Τα έσοδα ήταν σχεδόν αμετάβλητα, σε 5,9 δισ. στερλίνες.

Στον αντίποδα, απώλειες 4,3% σημείωσε η Royal Dutch Shell, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αύξηση της κερδοφορίας το δ' τρίμηνο του 2014. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μείωση των επενδύσεών της κατά 15 δισ. δολάρια, ως αποτέλεσμα της διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης τιμών κατοικιών στη Μ. Βρετανία αυξήθηκε κατά 0,3% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο. Ο μέσος ρυθμός αύξησης του τελευταίου 12μήνου υποχώρησε από 7,2% σε 6,8%.

Επίσης, υπήρξε βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, τον Ιανουάριο, κατά 0,6 μονάδες στις 101,2 μονάδες, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα στοιχεία δείχνουν σταθεροποίηση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία, βελτίωση στο λιανικό εμπόριο και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενώ επιδείνωση παρατηρήθηκε στις υπηρεσίες και στον κατασκευαστικό κλάδο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου