Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Έρευνα που σοκάρει: Η ανεργία ευθύνεται για το 20% των αυτοκτονιών παγκοσμίως


Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Lancet Psychiatry γύρω από το φαινόμενο της ανεργίας που γίνεται όλο και εντονότερο, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ανεργία ευθύνεται για μια στις πέντε αυτοκτονίες παγκοσμίως.

Ενα ποσοστό το οποίο είναι τεράστιο και φυσικά αντιστοιχεί και σε έναν ανάλογα μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών. Οπως προκύπτει από τις μελέτες των ερευνητών, κάθε χρόνο 45.000 άνθρωποι βάζουν τέλος στην ζωή τους, επειδή δεν αντέχουν άλλο να μένουν χωρίς δουλειά.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της έρευνας συλλέχθηκαν στοιχεία από 63 χώρες, από το 2000 έως και το 2011. Ανάμεσα σε αυτό το διάστημα, προκύπτει πως το ποσοστό των αυτοκτονιών, για τις οποίες ευθύνεται η ανεργία, έχει αυξηθεί από 20% μέχρι και 30%. Σημείο αναφοράς σε αυτήν την περίοδο των έντεκα ετών, είναι η χρονιά του 2008 που «σημαδεύτηκε» από την οικονομική κρίση.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση οδήγησε σε εκτόξευση του ποσοστού των αυτοκτονιών ανά τον κόσμο. Μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, υπήρξαν 5.000 περιπτώσεις αυτοκτονίας για λόγους ανεργίας.

Η έρευνα συνεχίζει εξηγώντας πως κύριο ρόλο στην στενή... σχέση που έχουν οι αυτοκτονίες με την ανεργία παίζει και η διάρκεια που ένας άνθρωπος μένει χωρίς δουλειά. Η πολύ αγχωτική και αβέβαιη καθημερινότητα ωθεί όλο και περισσότερα άτομα να βάλουν οριστικό τέλος στην ζωή τους.

Αλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι πως τα ποσοστά αυτοκτονιών κάθε χώρας επηρεάζονται διαφορετικά από την αύξηση της ανεργίας. Οι χώρες που πριν την παγκόσμια κρίση είχαν ήδη ψηλά ποσοστά ανεργίας, φαίνεται πως δεν αυξάνουν πολύ τα ποσοστά αυτοκτονιών τους. Από την άλλη, σε χώρες που μια ενδεχόμενη απόλυση δεν ήταν τόσο συχνό φαινόμενο, οι πολίτες επηρεάστηκαν πολύ περισσότερο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου