Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσικός Τύπος: «Νέα εποχή στις Ελληνο-ρωσικές αμυντικές σχέσεις


Είναι γεγονός ότι η χώρα μας φιγουράρει τελευταία όλο και πιο συχνά στον ρωσικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό με πλήθος άρθρων και δημοσιεύσεων , αλλά και αναλύσεων σχετικά πάντα με την ΕΕ.

Σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας ρωσική εφημερίδα της Μόσχας Vzglaid.ru, φιλοξενεί συνέντευξη του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου .

Σε αυτήν αναφέρεται ότι « η  Ελλάδα θα συνεχίσει και θα ενισχύσει τη συνεργασία της με την Ρωσία, στον τομέα της άμυνας, σύμφωνα με τον  ηγέτη του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», και Υπουργού  Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου, τονίζει το άρθρο .

«Η συνεργασία στον τομέα της άμυνας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύεται, και πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ως Υπουργού  Εθνικής Άμυνας,  θα επεκταθεί ακόμα πιο πολύ .

Είμαι ένας από εκείνους που πάντα πίστευε στην συνεχή βελτίωση των ελληνικών-ρωσικών σχέσεων, διότι η Ελλάδα και η Ρωσία,  δεν είναι μόνο δύο χώρες απλά φιλικές, , αλλά συνδέονται και με την  ορθοδοξία . Ως εκ τούτου, η φιλία μας βασίζεται στην πίστη και στην αλληλεγγύη »,  δήλωσε ο Καμμένος σε  δεξίωση στην Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας .

«Εμείς, οι Έλληνες, ποτέ δεν ξεχνάμε ότι σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εισβολής και της κατοχής (των τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου) το 1974, η Ρωσία  μας υποστήριξε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», συνέχισε ο επικεφαλής του  ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

 «Εμείς, οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλείς όταν είστε μαζί μας, και θα αισθανόσαστε και εσείς  ασφαλείς στο νότιο τμήμα της Μεσογείου, επειδή και εσείς έχετε (εδώ)  φίλους και συμμάχους ».

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδια για την ενίσχυση της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας της Ελλάδας με την  Ρωσία, ο υπουργός δήλωσε: «Προετοιμάζουμε την επέκταση και ανάπτυξη των υπαρχόντων προγραμμάτων. Θα το συζητήσουμε αυτό, ιδίως στην περίπτωση της συμπαραγωγής στην αμυντική βιομηχανία».

Το ρωσικό άρθρο καταλήγει « θυμηθείτε, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση, που εκπροσωπεί το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει  στενούς δεσμούς με την Ρωσία, και το οποίο  πρόσφταω αντιτάχθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

Έτσι, μετά από μια συνάντηση στις 29 Ιανουαρίου, στην ΕΕ, η Ελλάδα απείχε  από το  ανακοινωθέν για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς και σε εμπρηστικές  δηλώσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων που ρίχνουν την ευθύνη   στην Μόσχα  για την σύγκρουση στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η παρουσία πλήθους άρθρων που εκθειάζουν την ελληνική θέση στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Μόσχας , είναι γεγονός.

Οι Ρώσοι μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι αιφνιδιάστηκαν από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού, τονίζοντας σε πολλά δημοσιεύματα ότι η χώρα μας ήταν η μόνη που « σήκωσε ανάστημα» ανάμεσα σε τόσες χώρες της ΕΕ.

Τώρα το τι πρόκειται να κερδίσουμε εμείς ως Έλληνες αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Το ορθό όμως είναι να μην «κλείνουμε» τις πόρτες σε κανέναν ειδικά όταν πρόκειται για μια υπερδύναμη όπως είναι η Ρωσία.

http://www.pentapostagma.gr/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου