Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Μήνυμα Καμμένου από ΗΠΑ: Η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται


Στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που τελέστηκε (29/3/2015) στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «ως έθνος θα στείλουμε το μήνυμα από την 5η λεωφόρο ότι η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται σε κανέναν, όπως και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας».
«Είναι ιδιαίτερη μέρα σήμερα, δεν είναι απλώς μέρα της παρελάσεως και της δοξολογίας, για την Παναγία μας, την Υπερμάχω Στρατηγώ και προστάτη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και του έθνους, αλλά και με την παρουσία της Προεδρικής Φρουράς στην 5η λεωφόρο, θα παρελάσει η Ελλάδα, θα παρελάσει η Ομογένεια», ανέφερε ο κ. Καμμένος.
«Θα δείξουμε πως αυτό το έθνος δεν είναι μόνο οι εννέα εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες, οι οποίοι βρισκόμαστε σήμερα κάτω από μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση, μια οικονομική κρίση που έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική, αλλά έθνος είναι και η Ομογένειά μας. Είστε όλες και όλοι εσείς, που άλλοι φύγατε εδώ και αρκετά χρόνια από την πατρίδα, άλλοι είστε στη δεύτερη, στην τρίτη και στην τέταρτη γενιά, κρατώντας όμως τις παραδόσεις της πίστης, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια ανέφερε:
«Και σήμερα, απ' εδώ, από την 5η λεωφόρο, από τη Νέα Υόρκη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το σύμβολο της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, θα στείλουμε ένα μήνυμα ανεξαρτησίας προς όλο τον κόσμο. Η εθνική ανεξαρτησία κατακτήθηκε με μεγάλους αγώνες, με αίμα που χύθηκε από τους προγόνους μας κι αυτήν τη στιγμή διακυβεύεται. Ως έθνος θα στείλουμε το μήνυμα από την 5η λεωφόρο ότι αυτή η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται σε κανέναν, όπως και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας».
Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος πρόσθεσε:
«Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου, εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και όλων των Ελλήνων που ζούμε στη μητροπολιτική Ελλάδα να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα τον οποίο κάνετε, βοηθώντας τη μητέρα πατρίδα. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο που δια της δυνάμεως που του δίνετε και εσείς ως Εκκλησία και τη μεσολάβησή του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, δια του προέδρου Ομπάμα, έχει σταθεί με τον καλύτερο τρόπο σ' αυτή την κρίση και πιστεύω ότι απ' εδώ και, ίσως, κι απ' αυτή την ημέρα, θα δοθεί και η λύση και η λύτρωση για τον ελληνικό λαό».
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την Εθνική Παλιγγενεσία, συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο κ. Καμμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης - που εκπροσωπεί την κυπριακή κυβέρνηση-, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές, αξιωματούχοι της πόλης και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας θα απευθύνουν χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια σύντομης δεξίωσης που πραγματοποιείται πριν την έναρξη της παρέλασης στην 5η λεωφόρο, του Μανχάταν.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές της παρέλασης, την ευθύνη της οποίας έχει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, συμμετέχουν περισσότερα από 120 σχολεία, κοινότητες, σύλλογοι, ομοσπονδίες, φοιτητικές οργανώσεις και εταιρείες, με άρματα και φιλαρμονικές.
Την παρέλαση θα ανοίξει άγημα ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Φετινοί τελετάρχες είναι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, και τα ζεύγη ομογενών επιχειρηματιών, Μέι και Τζον Κάλαμο από το Σικάγο και Ελένη και Γιάννης Ψαρράς από τη Νέα Υόρκη.
Κύριο σύνθημα θα είναι η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ, όπως κάθε χρόνο, θα προβληθούν τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού για «ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο», για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» και για τις «θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Ελληνικές παρελάσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο επίσης στη Φιλαδέλφεια, στη Βοστόνη, στο Σικάγο και στη Βαλτιμόρη.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Μπούλη πήγαινε στό διάολο πού θά μάς μιλήσεις γιά εθνική ανεξαρτησία καί πράσινα άλογα, ενώ τά νησιά μας βούλιαξαν από λαθροεισβολείς. Άντε γαμήσου βρωμομασσώνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή