Στα Σκόπια συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας το ακροδεξιό κίνημα «πολιτικό κίνημα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας», που εκπροσωπείται από το «ελίτ», στο αθλητικό κέντρο Rasadnik στα Σκόπια.
Η οργάνωση χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο οργάνωσης ενώ η ηγεσία της αποτελείται από τον πρώην μαρξιστή ιδεολόγο Ακόσκα, πρώην αθλητή και σχολιαστή, την τηλεοπτική προσωπικότητα και ιδιαίτερα δημοφιλή Νεντελκόφσκι και μια άσημη ηθοποιό από το Κουμάνοβο, Τόνι Μιχαϊλόβσκι και την δημοσιογράφο Μίρκα Βελινόβσκα.
Σύμφωνα με την… ιδεολογία τους διαιρούν το λαό σε «πατριώτες» και «προδότες».
Οι «πιστοί» στην ανθελληνική ΜΚΟ καλούν τους πολίτες στην περιθωριοποίηση και τον εξοστρακισμό των «προδοτών της Μακεδονίας». Μάλιστα με τις πρακτικές τους τρομοκρατούν τους πολίτες ενώ φέρονται να έχουν και την στήριξη της σκοπιανής κυβέρνησης. Μάλιστα ένας καθηγητής πανεπιστημίου έστειλε επιστολή με την οποία εκφράζει τη στήριξή του στην εθνικιστική ΜΚΟ. Η επιστολή μάλιστα ήταν στο ύφος της πολιτικής του εθνικιστικού κόμματος VMRO το οποίο έχει το σλόγκαν: «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας».
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η οργάνωση για πρώτη φορά μετά την ίδρυσή της πραγματοποιεί συνεδρίαση στην πόλη των Σκοπίων. Η ηγεσία της οργάνωσης, χρησιμοποιεί το γεγονός ότι το ευρύ κοινό, αγνοεί τα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την προβληματική παρακολούθηση τηλεφωνημάτων και αναφέρει ότι η «δημοκρατία της Ελλάδας» είναι αυτή που παραβίασε την βαθιά κυριαρχία των Σκοπίων μαζικά.
Μετά την «δαιμονοποίηση» της Ελλάδας και τον «ελληνικό κίνδυνο» ως μέρος από την τοπική λαογραφία του «έθνους των απευθείας απογόνων του Φιλίππου Β και του Μεγάλου Αλεξάνδρου», είναι προφανές ότι η κεντρική κυβέρνηση χειρίζεται τουλάχιστον ονομαστικά την ΜΚΟ με σκοπό να δημιουργήσει μια αιτία (σ.σ. προστασία από την Ελλάδα), που θα δικαιολογούσε τα ακραία μέτρα εναντίον «κατασκόπων, προδοτών και μέλη της πέμπτης φάλαγγας».
Στην τελευταία συνεδρίαση της εν λόγω οργάνωσης, η οποία είναι στην υπηρεσία της ακροδεξιάς κυβέρνησης των Σκοπίων, εξέτασε την προώθηση της… ενότητας κάτω από το πρίσμα των αποτυχιών της κυβέρνησης. Αυτό δείχνει ότι η γραμμή μεταξύ «de jure» και «de facto» καταστάσεων είναι ακόμα θολή και ότι οι εικασίες των επίσημων κυβερνητικών θέσεων είναι χρήσιμα για τη δημιουργία ενός δημόσιου φόβου και την καλλιέργεια του υπερεθνικισμού.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου