Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Και πάλι… ηλιθιότητες από τον Ερντογάν για την οικονομία


Στα λόγια, χτίζω ανώγια και κατώγια που λέει ο σοφός ελληνικός – ενδεχομένως και ο τουρκικός – λαός και αυτό περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο της επιδόσεις του «οικονομολόγου» Ερντογάν (ναι είναι και απ’ αυτό…) στις συστάσεις του προς την υπεύθυνη όπως αποδεικνύεται διοίκησης της κεντρικής τράπεζας της γειτονικής χώρας.

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία αυξήθηκε λιγότερο από όσο προβλεπόταν, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας, περιορίζοντας τις δυνατότητές της να ρίξει ακόμα χαμηλότερα το βασικό της επιτόκιο, όπως υποδεικνύει – διατάσσει τόσο καιρό ο ισλαμιστής πρόεδρος Ερντογάν.

Προσπαθώντας να ενισχύσει τον μειωμένο ρυθμό ανάπτυξης, πριν τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, παριστάνοντας παράλληλα τον φιλολαϊκό, ο Ερντογάν είχε πει πως η διατήρηση του βασικού επιτοκίου – το οποίο αυξήθηκε για να στηρίξει το εθνικό νόμισμα – «ισοδυναμεί με προδοσία», πιέζοντας την κεντρική τράπεζα να το μειώσει.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,71% τον Φεβρουάριο, την ώρα που προβλεπόταν να αυξηθεί κατά 0,75%. Παρόλα αυτά, σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 7,55% έναντι 7,24% που ήταν τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με Τούρκους οικονομολόγους, η εξέλιξη αυτή δεν επιτρέπει την πτώση του βασικού επιτοκίου, στα επίπεδα που επιθυμεί ο πρόεδρος Ερντογάν. Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας τίθεται εμπράκτως και διαρκώς υπό αμφισβήτηση, λόγω της παρέμβασης Ερντογάν, κάτι που οδήγησε την τουρκική λίρα σε νέα πτώση, κοντά στο ιστορικό χαμηλό της, έναντι του δολαρίου.

Η πτώση της λίρας, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών στον τομέα της ενέργειας και τον άσχημο καιρό, προκάλεσε αύξηση των τιμών των τροφίμων, και του κόστους μεταφορών.

Η πίεση στη λίρα υπολογίζεται να συνεχιστεί και το 2015, αν και ο πληθωρισμός εντός του έτους προβλέπεται να «τρέξει» με ρυθμό 6,9%. Καθώς όμως το βασικό επιτόκιο δεν θα πέσει, όσο θέλει ο Ερντογάν, μάλλον δεν θα είναι ευτυχής, πριν τις εκλογές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου